Trei răniți în explozia unei pachet capcană. Trei persoane au fost rănite în explozia unei bombe, la o clădire de birouri a unei companii care administrează un cunoscut lanț de supermarketuri. Deflagrația a avut loc în oraşul Neckarsulm, în sudul Germaniei, la sediul companiei Lidl.

Explozia a avut loc la ora locală 14.50 (15.50 ora României), după cum a anunţat poliţia, conform agenției DPA. Publicația Der Spiegel scrie că explozia a avut loc într-una dintre clădirile de birouri ale companiei Lidl.

Conform primelor informații difuzate de agenţia EFE se pare că a fost vorba de o scrisoare cu bombă transmisă pe adresa companiei. Explozia ar fi fost provocată de această scrisoare capcană. Informația a fost prezentată, tot din surse, și de publicația Der Spiegel.

De altfel, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, la originea exploziei s-ar afla un pachet cu bombă sau o scrisoare cu bombă”.

Trei răniți în explozia unei pachet capcană

În acest moment este în curs de desfășurare o amplă operațiune a poliției în zona industrială a orașului german Neckarsulm. Aici se află și sediul central al lanţului de supermarketuri Lidl. Autoritățile germane au evacuat aproximativ 100 de persoane din zonă, pentru a nu îngreuna operațiunile poliției.

Mai multe echipe de polițiști și geniști au intrat în clădirea companiei încercând să descopere dacă mai sunt și alte dispositive capcană.

De asemenea, un elicopter a survolat în permaență zona asigurându-se că lucrurile sunt în ordine.

O explozie similară s-a produs marți

O altă explozie, asemănătoare, a avut loc marți, la un alt agent comercial din domeniul alimentar. De această dată a fost vorba de un colet capcană, cu bombă. Acesta a fost trimis la sediul unui producător de alimente. Acesta are adresa la circa 60 de kilometri de orașul Neckarsulm.

Potrivit presei germane, în explozia de marți un angajat a fost rănit. Acesta a avut ghinionul să deschidă pachetul capcană.