Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac cu bombă la Lidl. Trei răniți în explozia unui pachet capcană, în Germania
Atac cu bombă la Lidl. Trei răniți în explozia unui pachet capcană, în Germania

Atac cu bombă la Lidl. Trei răniți în explozia unui pachet capcană, în Germania

Trei răniți au fost în explozia unei pachet capcană care a fost trimis la sediul companiei care administrează lanțul de supermarketuri Lidl, din orașul german Neckarsulm, în sudul Germaniei.

Trei răniți în explozia unei pachet capcană. Trei persoane au fost rănite în explozia unei bombe, la o clădire de birouri a unei companii care administrează un cunoscut lanț de supermarketuri. Deflagrația a avut loc în oraşul Neckarsulm, în sudul Germaniei, la sediul companiei Lidl.

Explozia a avut loc la ora locală 14.50 (15.50 ora României), după cum a anunţat poliţia, conform agenției DPA. Publicația Der Spiegel scrie că explozia a avut loc într-una dintre clădirile de birouri ale companiei Lidl.

Conform primelor informații difuzate de agenţia EFE se pare că a fost vorba de o scrisoare cu bombă transmisă pe adresa companiei. Explozia ar fi fost provocată de această scrisoare capcană. Informația a fost prezentată, tot din surse, și de publicația Der Spiegel.

De altfel, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, la originea exploziei s-ar afla un pachet cu bombă sau o scrisoare cu bombă”.

Trei răniți în explozia unei pachet capcană

În acest moment este în curs de desfășurare o amplă operațiune a poliției în zona industrială a orașului german Neckarsulm. Aici se află și sediul central al lanţului de supermarketuri Lidl. Autoritățile germane au evacuat aproximativ 100 de persoane din zonă, pentru a nu îngreuna operațiunile poliției.

Mai multe echipe de polițiști și geniști au intrat în clădirea companiei încercând să descopere dacă mai sunt și alte dispositive capcană.

De asemenea, un elicopter a survolat în permaență zona asigurându-se că lucrurile sunt în ordine.

O explozie similară s-a produs marți

O altă explozie, asemănătoare, a avut loc marți, la un alt agent comercial din domeniul alimentar. De această dată a fost vorba de un colet capcană, cu bombă. Acesta a fost trimis la sediul unui producător de alimente. Acesta are adresa la circa 60 de kilometri de orașul Neckarsulm.

Potrivit presei germane, în explozia de marți un angajat a fost rănit. Acesta a avut ghinionul să deschidă pachetul capcană.