Trei mituri omniprezente despre suplimente, explicate de un expert. Popularitatea acestora în SUA este mare, 74% dintre adulți luând vitamine și prebiotice.
Important de știut despre suplimente
Cu toate acestea, este important să ne amintim că aceste substanțe nu sunt reglementate ca medicamentele, ci mai degrabă ca alimentele. Administrația pentru Alimente și Medicamente (Food and Drug Administration - FDA) este, în esență, neputincioasă atunci când vine vorba de suplimente, deoarece nu are autoritatea de a le aproba înainte de a fi comercializate. Companiile pot vinde suplimente fără a trece prin niciun fel de proces de aprobare sau chiar fără a fi nevoite să împărtășească dovezi de siguranță.
În calitate de membru al facultății de cercetare în domeniul educației medicale postuniversitare, îmi petrec mult timp gândindu-mă la suplimente și la potențialele lor beneficii. Este important să ne gândim de ce oamenii cred că suplimentele îi pot ajuta să ducă o viață mai sănătoasă. Trei ipoteze greșite apar mereu în marketingul suplimentelor:
1. Sofismul apelului la natură:
Termenul „natural” este adesea folosit pentru a descrie ceva la fel de bun, deoarece de multe ori se simte corect să dorești medicamente, remedii și tehnici de prevenire naturale. De exemplu, dacă spuneți „vitamina C”, la ce vă gândiți imediat? Probabil la portocale sau la citrice în general și la prevenirea gripei. Dar dacă spuneți „vaccin antigripal”, ce vă vine imediat în minte? Probabil că o seringă și cabinetul medicului, sau puțină durere și companiile farmaceutice.
2. Credința că mai mult dintr-un lucru bun este întotdeauna mai bun:
Dacă ceva este natural, trebuie să fie bun și, de asemenea, mai mult din el trebuie să fie întotdeauna mai bun. Acest lucru se datorează faptului că organismul nostru reglează strâns nivelurile de vitamine și minerale pe care le consumăm. Consumul unei cantități mai mari dintr-o anumită vitamină sau dintr-un mineral prin intermediul unui supliment nu va duce neapărat la beneficii pentru sănătate.
3. Prejudecata acțiunii:
În cele din urmă, industriei suplimentelor îi place să valorifice ideea că a face ceva este mai bine decât a nu face nimic. Aceasta este prejudecata acțiunii. Acțiunea îi face pe oameni să se simtă ca și cum ar avea mai mult control asupra unei situații, ceea ce este deosebit de puternic atunci când vine vorba de sănătate. „Chiar dacă nu am nevoie de vitamina C o voi lua doar ca să fiu sigur. Ce poate fi așa de rău?”
Există suplimente rele?
De exemplu, suplimentele de vitamina C conțin adesea de multe ori doza zilnică recomandată, ceea ce presupune că administrarea unei cantități atât de mari este sigură. Prea mult dintr-un lucru bun poate duce la diaree, greață, crampe la stomac și multe altele.
Prea multă vitamina D poate duce la afecțiuni care includ greață, vărsături și pietre la rinichi. Suplimentele pot interacționa, de asemenea, cu medicamentele prescrise, cum ar fi sunătoarea, ceea ce poate exacerba sau estompa efectele acestora.
Fiți atenți la aceste mesaje de marketing, deoarece nu sunt neapărat corecte sau bune pentru sănătatea dumneavoastră. Și discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice supliment, scrie LiveScience.