Trei generații la Ateneul Român

Trei generații la Ateneul Român

Editura ALLFA, parte a Grupului editorial ALL, lansează pe piața de carte volumul „Iosif Ion Prunner, Trei generații la Ateneul Român“. Cartea, scrisă de Oana Georgescu, va fi disponibilă în librăriile din București și din țară, precum și la standurile librăriilor Humanitas de la Sala Palatului și Ateneu pe durata Festivalului Internaţional George Enescu.

Prunner este un nume cu răsunet mondial în domeniul muzicii, purtat de trei generaţii de artişti care au adus recunoaştere şi apreciere României. Povestea începe cu marele contrabasist Joseph Prunner, care, în anul 1909, a părăsit Austria în favoarea României, la rugămintea lui George Enescu, devenind primul contrabasist al Filarmonicii. Povestea continuă cu Iosif Prunner Jr., fiul său, un pianist strălucit care a fost timp de două decenii solistul Filarmonicii „George Enescu“.

Iosif Ion Prunner, fiul lui Iosif Prunner Jr., a dus mai departe această tradiţie a excelenţei, debutând pe scena Ateneului Român la doar 17 ani. Dirijor şi pianist, a concertat pe cele mai mari scene ale lumii şi conduce Corul Filarmonicii „George Enescu“.

În volumul „Trei generaţii la Ateneul Român”, Iosif Ion Prunner istoriseşte povestea familiei sale, o poveste marcată de evenimentele istorice, de contextul politic, de decizii profesionale, dar și personale, și – cel mai important – marcată de talentul excepțional al celor trei muzicieni Prunner.

„Este un privilegiu și dovada unei bune întâlniri cu Dumnezeu să ai șansa de a te naște într-o familie în care tradiția muzicală să aibă o longevitate și consistență semnificative. Este cazul maestrului Iosif Ion Prunner, dirijorul Corului Academic al Filarmonicii „George Enescu“, muzician cu o prezență remarcabilă pe scenele de concert românești și europene,”, spune Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu“.

„Trei generații cărora Dumnezeu le-a împărțit talentul, iar ei au adăugat munca. Trei generații puse în slujba muzicii și mai ales în slujba Filarmonicii bucureștene... Ce poate fi mai frumos?, „, adaugă  Nicolae Licareț, director artistic, solist instrumentist Filarmonica „George Enescu“ București.

Ne puteți urmări și pe Google News