Evenimentul Zilei > Social > Alertă la graniță. 40 de cetățeni străini au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră
Alertă la graniță. 40 de cetățeni străini au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră

Alertă la graniță. 40 de cetățeni străini au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră

Un număr de 40 de cetăţeni străini au fost depistaţi în timp ce încercau să treacă frontiera ilegal spre Ungaria. În ultimii ani, frontiera de Vest este luată cu asalt de refugiați din zonele de conflict.

Trecere ilegală de frontieră în acest sfârşit de săptămână! Un număr de 40 de cetăţeni străini, ascunşi în 3 automarfare, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră bihoreni şi arădeni. Aceștia încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, a informat, duminică, IGPF.

Alertă la graniță! Străinii, inclusiv copii, provin din Turcia, Afganistan, Siria şi Pakistan

Potrivit sursei citate, cei 40 de cetăţeni din Turcia, Afganistan, Siria şi Pakistan erau ascunşi în 3 automarfare. Toți sunt solicitanți de azil.

„În data de 05.02.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Borş au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar în care se aflau doi cetăţeni români. În interiorul compartimentului de marfă, au fost descoperiţi ascunşi 29 de cetăţeni străini. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia şi Siria cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani”, a precizat IGPF pentru Agerpres.

„În interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi 11 cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 11 şi 31 de ani, solicitanţi de azil în România. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. Urmează ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, menţionează sursa citată.

Nădlac, punct favorit de trecere ilegală spre Occident

Poliţiştii de la Vărşand şi Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două automarfare conduse de doi cetăţeni bulgari. Acestea erau înmatriculate în Slovacia, respectiv Bulgaria. Transportau piese auto şi ţevi metalice pentru societăţi comerciale din Slovacia şi Germania.

În decembrie 2020, tot la Arad au fost depistaţi 20 de cetăţeni din Afganistan, Albania, Siria și Irak, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. În octombrie, poliţiştii de la Nădlac II au depistat 28 de cetăţeni din Siria şi Irak ascunşi într-un microbuz cu piese metalice. Încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei.