Evenimentul Zilei > Actualitate > TRANZACȚIA ANULUI în mass-media. S-au băgat și bulgarii
TRANZACȚIA ANULUI în mass-media.  S-au băgat și bulgarii

TRANZACȚIA ANULUI în mass-media. S-au băgat și bulgarii

Ringier și un grup media din Bulgaria au cumpărat Gazeta Sporturilor de la trustul Intact. Inițial, GSP fusese preluată de la Ringier de Intact în 2000.

Acordul privind achiziţia include atât platforma digitală GSP.ro, cât şi ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor.Portalul de informaţii sportive GSP.ro are peste 3,5 milioane de vizitatori unici pe lună. Ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor este vândută în aproximativ 20.000 exemplare pe zi.

„Achiziţia Gazetei este un pas enorm pentru noi. Gazeta Sporturilor va reprezenta o altă ofertă puternică pentru cititorii noştri. Punctul forte al mărcii Gazeta este reprezentat de calitatea ridicată a conţinutului său editorial realizat de poate cea mai respectată echipă din Romania”, a transmis Mihnea Vasiliu, director general al Ringier Romania, într-un comunicat.

Stilian Shishkov, CEO al Sportal Media Group şi liderul platformei bulgare sportive Sportal.bg, a adăugat: „Împreună cu Ringier România, vom investi în infrastructura tehnologică a GSP.ro, pentru a stimula conţinutul. În acelaşi timp, vom oferi soluţii inteligente de conţinut, atractive atât pentru fanii sportului şi ai pariurilor, cât şi pentru clienţii internaţionali relevanţi de publicitate”.

Achiziţia este aşteptată să fie finalizată în septembrie 2018. În prezent, ea este supusă aprobării privind controlul fuziunilor la autorităţile competente, conform news.ro.

Ringier Sportal S.R.L (înfiinţată la finalul lunii martie 2018) este o societate mixtă 50:50, cu acţionarii Ringier România S.R.L. (înfiinţată în 1992), subsidiara directă a Ringier AG din Elveţia, şi Sportal Media Group Bulgaria.