Evenimentul Zilei > Economie > Transportatorii nu mai vor să ocolească. Pe unde cer să treacă tirurile cu marfă
Transportatorii nu mai vor să ocolească. Pe unde cer să treacă tirurile cu marfă

Transportatorii nu mai vor să ocolească. Pe unde cer să treacă tirurile cu marfă

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România solicită Guvernului ridicarea unei importante restricţii de circulaţie.

Este vorba despre interdicția aplicată vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, de a circula pe DN 1 (E60), pe sectorul Ploieşti – Braşov.

UNTRR crede că, parcurgând acest traseu, s-au realiza mai repede aprovizionarea cu marfă a localităţilor din centrul ţării.

„Ridicarea restricţiei se impune deoarece activitatea turistică în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei a fost suspendată şi, având în vedere necesitatea spitalelor şi magazinelor pentru aprovizionare, traseul Ploieşti – Braşov pe DN1 este mult mai rapid, iar mărfurile pot ajunge într-un timp mai scurt în localităţile din centrul ţării”, se arată într-un comunicat al UNTRR, preluat de Agerpres.

Transportatorii rutieri subliniază că, din cauza crizei provocate de noul coronavirus, mai toate ţările din Uniunea Europeană au ridicat restricţiile de circulaţie şi, în acest context, solicită suspendarea tuturor restricţiilor care nu vizează siguranţa rutieră.

„Totodată, UNTRR solicită Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) suspendarea restricţiilor de acces în oraşe, pentru a permite aprovizionarea. Reamintim autorităţilor că pandemia de coronavirus a perturbat traficul de mărfuri în toată Europa, înregistrându-se timpi de aşteptare de zeci de ore la frontiere. Mărfurile esenţiale trebuie să ajungă cât mai repede în spitale şi magazine, astfel că nu se mai impune menţinerea anumitor ore destinate accesului în oraşe”, se precizează în comunicatul UNTRR.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România este o organizaţie profesională şi patronală la care sunt înregistrate peste 16.000 de firme, operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.