Transferul anului la Rapid. Anunţul clubului din Giuleşti

Transferul anului la Rapid. Anunţul clubului din Giuleşti Rapid. Sursă foto: Facebook

Chiar dacă fereastra de transferuri din iarnă s-a încheiat, Rapid se pregătește deja pentru noul sezon și a confirmat joi transferul permanent al mijlocașului Claudiu Petrila, care a fost împrumutat inițial de la CFR Cluj.

Claudiu Petrila a fost adus definitiv la Rapid! Fotbalistul în vârstă de 23 de ani va rămâne la Giulești până în 2026, cu excepția cazului în care va primi o ofertă tentantă. Petrila s-a întors recent pe teren după o accidentare. În meciul CFR Cluj - Rapid 0-1, el a fost introdus în minutul 69 de către antrenorul Bergodi, înlocuindu-l pe Jayson Papeau.

Claudiu Petrila, transferat definitiv de Rapid

„Claudiu Petrila, unul dintre jucătorii ce au impresionat în prima parte a sezonului, a fost transferat definitiv de Rapid.

Împrumutat inițial de la CFR Cluj, Rapid l-a achiziționat pe mijlocașul născut la Sânnicolau Mare, cel mai bun pasator din acest sezon.

Ne puteți urmări și pe Google News

În vârstă de 23 de ani, Petrila a reușit să înscrie patru goluri în cele 14 meciuri jucate, oferind șase pase decisive.

Petrila îmbracă tricoul alb-vișiniu al Rapidului până în 2026″

Din vara anului trecut, Petrila îmbracă tricoul alb-vișiniu al Rapidului, și o va face până în 2026.

În carieră, pe lângă CFR Cluj și Rapid, Claudiu a mai evoluat un sezon la Sepsi OSK, unde a fost, de asemenea, împrumutat de către clujeni.

În prima parte a sezonului, mijlocașul de bandă a suferit o accidentare ce l-a ținut în afara terenului timp de trei luni, acesta revenind în meciul cu Oțelul Galați, din etapa #24.

Cel mai bine cotat jucător al Rapidului pe transfermarkt, cu o cotă de 1,8 milioane de euro, Petrila a evoluat un meci la naționala mare a României, în „amicalul” contra Sloveniei, din noiembrie 2022”, a transmis Rapid pe site-ul său oficial.

claudiu petrila rapid

Claudiu Petrila. Sursă foto: Facebook

Rapid a investit peste 4 milioane de euro în transferuri

Victor Angelescu a dezvăluit suma pe care Rapid a investit în transferuri exclusiv în acest sezon.

Dan Șucu are ca obiectiv construirea unei echipe câștigătoare și a adus mai mulți jucători în care are încredere.

Angelescu a precizat că Rapidul a cheltuit aproximativ 5 milioane de euro pe transferuri numai în acest sezon. În ceea ce privește transferul lui Rareș Pop, echipa giuleșteană a plătit 700.000 de euro, iar UTA a păstrat un procent dintr-un eventual transfer viitor.

„Undeva la 3 milioane și jumătate de euro. Cred că s-ar putea să fie mai mult. Poate 4 spre 5. Probabil că e în jur de 5. Sunt și jucătorii aduși în vară”, a declarat Victor Angelescu pentru digisport.ro despre sumele investite de Rapid în acest sezon în transferuri.

„Au fost negocieri și am reușit să ajungem la o sumă rezonabilă. Este de 700.000 și 20% dintr-un viitor transfer. Au cerut destul de mult. Fiecare club are o strategie. Negocierile au ținut câteva luni. Au ajuns într-un punct corect pentru ambele părți”, a spus Angelescu despre transferul lui Rareş Pop.

rares pop

Rareș Pop. Sursă foto: Facebook

O iarnă plină de transferuri

Înaintea lui Petrila, cei de la Rapid l-au luat iarna aceasta și pe Rareș Pop. Tânărul mijlocaș în vârstă de doar 18 ani a încheiat un contract cu echipa giuleșteană, valabil până în vara lui 2028.

Pop va continua să joace pentru UTA până la finalul sezonului curent, iar în vara următoare se va alătura echipei conduse de Cristiano Bergodi.

Rareș Pop este al optulea transfer realizat de Rapid în această perioadă de mercato, alături de alți jucători precum Ermal Krasniqi, Borisav Burmaz, Florent Hasani, Damjan Djokovic, Marian Aioani, Cătălin Vulturar și Jakub Hromada. Prezentarea oficială a lui Rareș Pop la Rapid a avut loc imediat după ce acesta a jucat în meciul dintre UTA și Botoșani.

Giuleștenii au achitat suma de 800.000 de euro pentru a-l transfera pe tânărul mijlocaș în vârstă de 18 ani de la echipa arădeană.