Evenimentul Zilei > Actualitate > Trăim un coșmar Colectiv la nesfârșit. Ion Cristoiu: Totuși, când va cădea primul cap?
Trăim un coșmar Colectiv la nesfârșit. Ion Cristoiu: Totuși, când va cădea primul cap?

Trăim un coșmar Colectiv la nesfârșit. Ion Cristoiu: Totuși, când va cădea primul cap?

Într-un editorial publicat pe blogul său, jurnalistul Ion Cristoiu face o radiografie a ceea ce consideră un eșec de sistem.

Depresiei românilor i se adaugă exasperarea

„Cum să nu intre românul în cea mai adîncă dintre depresii văzînd că deși mor oameni din cauza accidentelor din spital, nu se ia nici o măsură de prevenire? A fost Piatra Neamț. A fost Matei Balș. Ce alt spital va urma? Pînă acum au fost incendii. Pot fi însă căderi de tavane, explozii, prăbușiri de acoperișuri, ba chiar și de pavilioane.

Cum să mai mergi la spital altfel decît cu inima strînsă? Până și o călătorie cu avionul pare mai sigură decît o internare în spital. Depresiei i se adaugă exasperarea. Cazul Piatra Neamț n-a fost nici acum elucidat. âînd va fi elucidat Cazul Matei Balș?

După Piatra Neamț n-a căzut nici un cap. Nici după Matei Balș. Cîte tragedii trebuie să se petreacă în sistemul de Sănătate pentru ca să cadă măcar un cap? Cei de la Putere, în frunte cu Klaus Iohannis, n-au înțeles nimic din adevăratele proporții ale ecoului în conștiința colectivă. Dar cei din Opoziție? (…) Dar n-avem nici Opoziție ca lumea!”, încheie pe un ton amar jurnalistul.

 

PAGINA ANTERIOARA