Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu sună mobilizarea în PMP
Traian Băsescu sună mobilizarea în PMP

Traian Băsescu sună mobilizarea în PMP

Fostul șef al statului a fost văzut la sediul PMP și vineri, și ieri. Traian Băsescu crede că „partidul are o șansă bună”.

Fostul președinte este tot mai implicat în activitatea Partidului Mișcarea Populară. Mai întâi, l-a impus în funcția de secretar general pe fostul său consilier Dorel Onaca, iar din acest week- end au început schimbările la nivelul conducerilor județene. Într-un singur week-end, au fost numite noi structuri de conducere în Tulcea, Argeș, Neamț și Maramureș. Până la sfârșitul lunii aprilie vor fi alegeri în toate structurile județene ale PMP.

Coaliție doar cu PNȚCD, deocamdată

În plus, Băsescu intenționează ca, din martie, să devină mult mai activ și să crească frecvența aparițiilor publice. De altfel, el a fost și ieri la sediul PMP, anunțând că în partid s-au înscris, doar în ultima lună, aproximativ 14.000 de noi membri de partid. „Cred că este mai mult entuziasm ca oricând în partid”, a susținut fostul șef al statului, care a participat la o ședință a Consiliului Executiv Național. O altă idee a acestui proiect este ca, la viitoarele alegeri, PMP să nu se prezinte singur, ci să creeze o structură din care să facă parte mai multe partide sau chiar organizații ale societății civile. Deocamdată, singurul partid care îl urmează fidel pe Băsescu, în afară de PMP, este PNȚCD, dar surse din Mișcarea Populară susțin că discuții există cu mai mulți parteneri.

„Fondator sub acoperire”

Sâmbătă, Dorel Onaca a lansat din nou ideea că Traian Băsescu ar putea fi premierul PMP, pentru a menține astfel entuziasmul membrilor de partid. „Domnul președinte este inițiatorul și fondatorul sub acoperire al acestui partid. Așa că dânsul este partenerul nostru, al PMP și împreună vom crea această mișcare politică puternică care anul viitorul va oferi cel mai competent prim-ministru al României”, a spus Onaca acum câteva zile. Întrebat ce părere are despre această variantă, Băsescu a râs și a spus: „Hai să fim serioși”. Cine se bate pe locul lui Năstase din

Diaconescu preia relația cu Diaspora

Președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, a anunțat că, în curând, Traian Băsescu va efectua un turneu prin Europa, în țări precum Italia sau Spania. Este posibil ca Băsescu să se deplaseze și în SUA. Scopul acestor deplasări este ca fostul președinte să se întâlnească cu comunitățile de români din Diaspora, care i-au fost extrem de favorabile în trecut, iar la prezidențialele din 2009 au înclinat balanța în mod decisiv. În plus, Diaconescu va primi sarcina să se ocupe de relația cu Diaspora.