Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu a RĂBUFNIT în Senat. Subiectul DELICAT care l-a ENERVAT pe fostul președinte
Traian Băsescu a RĂBUFNIT în Senat. Subiectul DELICAT care l-a ENERVAT pe fostul președinte

Traian Băsescu a RĂBUFNIT în Senat. Subiectul DELICAT care l-a ENERVAT pe fostul președinte

Senatul României a fost scena unor divergențe politice de amploare care l-au avut în prim-plan pe Traian Băsescu, fostul președinte al României. În momentul în care a venit discuția despre anumite dispoziții de consolidare a responsabilității fiscal-bugetare și a orientării bugetare pe termen mediu în statele member, Băsescu a reacționat dur.

Traian Băsescu le-a cerut senatorilor să analizeze timp de o săptămână acest proiect, pentru că altfel vor pune România în situația de a nu respecta Tratatul Fiscal, la care țara noastră a aderat în urmă cu cinci ani. Băsescu a precizat că România nu respectă la virgulă acest Tratat, pentru că dacă l-ar fi respectat atunci țara noastră ar fi fost foarte aproape de intrarea în Zona Euro.

”România n-a respectat niciodată Tratatul Fiscal, deși l-a ratificat. Vă asigur că dacă îl respectam, așa cum ne-am asumat, acum eram foarte aproape de intrarea în Zona Euro.

Mergând pe linia propusă de Comisia parlamentară nu facem decât să rămânem la periferia Europei.

Nu uitați că odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană vom deveni al șaselea stat ca mărime.Nouă nu ne trebuie exigențe, noi vrem să fim liberi, noi vrem să fim ca Polonia. Nu putem fi ca Polonia pentru că nu avem 40 de milioane de locuitori, nu putem fi ca Polonia pentru că am intrat cu doi ani mai târziu în UE și din alte motive nu putem fi ca Polonia.

Nu faceți greșeala de a pune România în poziția de a nu respecta Tratatul Fiscal, la cinci ani de la semnarea acestuia”, a spus Traian Băsescu, în Senat.

După această intervenție, plenul Senatului a amânat cu o săptămână discutarea acestui punct de pe ordinea de zi.