“România a avut de suferit enorm din cauza loviturii de stat. Am o plângere penală din partea USL pentru că am folosit expresia <lovitură de stat>. Asta îmi va da ocazia să explic la Parchet că a fost o lovitură de stat. “Lovitura de stat se încheie pe 29. Atunci aflăm cum se încheie. Când voi fi chemat la Parchet voi susţine exact ce am susţinut la CC. Acolo am susţinut cu argumente de ce a fost o lovitură de stat”, a menţionat Traian Băsescu.
“Ponta şi Antonescu se dedică mai mult puşcăriabililor din partidele lor, decât României. Atât timp cât cei doi rămân în funcţie, criza din România se va agrava, înseamnă continuarea deprecierii leului, blocarea fondurilor europene şi izolarea României de UE” – Traian Băsescu.
“Mă bazez pe un singur partid, pe PDL, în supravegherea votului. Ei sunt singurii care pot fi reprezentaţi în secţiile de votare. Dacă nu ar fi fost PDL-ul, eu nu aş fi avut pe nimeni în secţiile de votare. E o anomalie a legii. Partidele îşi fac jocurile lor chiar şi în procesul electoral. Sunt nişte instrucţiuni date, cu tombolele, după cum ştiţi. În rest, eu mă bazez pe inteligenţa românilor”, a explicat Traian Băsescu.
Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că documentul semnat de conducerea USL cu CNSC, cu referire la desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi CNSAS, este un "atentat la statalitatea României".
"Acest document trebuie tradus imediat şi transmis tututor partenerilor noştri din UE şi NATO, pentru că ei trebuie să ştie cine le sunt partenerii. Aceşti oameni nu au nimic sfânt în a-şi îndeplini obiectivele lor. Practica lor este un stat subordonat partidului, a fost practica lui Năstase şi Iliescu, asta este practica pe care vor să o reînvie", a susţinut Băsescu, într-o emisiune difuzată joi seară de Naşul TV.
"Vor să le readucă sub control politic, ceea ce este crimă la adresa României. Acest document confirmat de colonelul în rezervă/retragere Dogaru este un atentat la statalitatea României când vorbeşti de desfiinţarea unor instituţii ca CC, DNA, ANI, CNSAS. (…)Văd în acest acord şi în puciul pe care l-au dat unii din România de după al doilea război mondial. Văd un abuz", a afirmat Băsescu.

  • “Dacă BEC va spune că românii nu mă mai vor, eu plec cu conştiinţa împăcată. Ce urmează în perioada viitoare. Vor fi trei luni de instabilitate politică, deoarece începe bătălia pentru funcţia de preşedinte. Vă imaginaţi ce se va întâmpla cu leul, cât se va deprecia, mai ales că ne strânge criza economică.

Românii pot fi supăraţi pe mine, pentru măsurile pe care le-am luat. Dar cu toată supărarea asta, românii trebuie să facă exact ce vor ei pe 29. Eu le vor respecta votul.

  • Scaunul de la Cotroceni e tare greu. Parcă stă el pe tine, nu tu pe el. Preşedinţia nu mai e o miză pentru mine. Mesajul meu pentru români: să facă ce cred ei că e mai bine pentru ţară!”

    “Dacă s-ar pune problema să mai numesc un premier de la USL, în niciun caz nu i-aş mai da un mandat, în mod cert” – Traian Băsescu.

“Dacă nu o să mai fiu preşedinte, o să plec cu conştiinţa împăcată. Am luat decizii grele, alături de guvern, FMI, Banca Naţională. Mi-au rupt sufletul”, a spus Traian Băsescu la OTV.
“Când eram primar, Năstase l-a trimis pe Ponta în control, însă nu a înţeles nimic din cum merg lucrurile într-o Primărie”, a mai spus Băsescu.
“N-am fost niciodată în FSN sau în partidul lui Iliescu. Am intrat în PD-ul lui Roman în august 1992”, a povestit preşedintele suspendat.
Traian Băsescu a vorbit la OTV şi despre cazul Adrian Năstase. “Cum să te răzbuni băgând pe cineva în puşcărie? Ce animal de om e ăla care bagă un om în puşcărie ca să se răcorească? Sunt sigur că n-am fost un preşedinte bun pentru Adrian Năstase”, a spus preşedintele suspendat.

Băsescu a tratat şi scandalul vilei Dante, lansat de Victor Ponta şi pentru care preşedintele a anunţat că îl va da în judecată pe premier. “Vila Lac 3 a fost fixată să fie reşedinţă a preşedintelui, pentru că are toate comunicaţiile. Cealaltă n-are nimic. La piscina de la Vila Dante am fost înainte de suspendare. Vila Lac 3 e declarată reşedinţa preşedintelui prin hotărâre de Guvern”, a mai spus Traian Băsescu.

“Una dintre marile probleme care generează instabilitate politică este migraţia parlamentarilor. Pentru a schimba asta, trebuie să modificaţi Constituţia. Aveţi nevoie de 66% din voturi. Nu pot să nu fiu recunoscător UNPR-ului, UDMR-ului şi minorităţilor, care au susţinut guvernul trei ani. Aş fi vrut să stea până la capăt”, a explicat Băsescu situaţia parlamentară din România.
Traian Băsescu, despre flotă: “Arătaţi-mi o singură hârtie, un singur ordin al Ministerului Transporturilor semnat de Traian Băsescu prin care se autorizează vânzarea unei nave. Flota a trecut, în 1991, în Fondul Proprietăţii de stat”.
Traian Băsescu, despre colaborarea cu Securitatea: "Credeţi că un comandat de navă mai avea timp să scrie rapoarte către Securitate. Alţii se ocupau cu aşa ceva. Nimeni nu îţi dădea o nava pe mână doar pentru că aşa spunea Securitatea sau Nicolae Ceauşescu. Nu am colaborat niciodată cu Securitatea".
“Am izolat justiţia de influenţa politcă. În România, îţi trebuie ani de zile să schimbi sistemul de Justiţie”, a precizat preşedintele suspendat.
“Ţin foarte mult la MRU, la Vasile Blaga, la Emil Boc, la Mihai Neamţu, care îmi place tot mai mult. Elena Udrea şi Roberta Anastase sunt două femei-politician pentru care am tot respectul”, a menţionat Traian Băsescu.