Traian Băsescu: Nu mai aştept nimic de la PDL după votul în cazul Păsat

Traian Băsescu: Nu mai aştept nimic de la PDL după votul în cazul Păsat

După ce Dan Păsat a scăpat de arest cu ajutorul colegilor de partid şi de coaliţie, şeful statului şi-a declarat independenţa faţă de echipa puterii. "Ce fac politic îi priveşte", a spus el.

Cu Dan Păsat ţinut în braţe şi de democrat-liberalii pe care-i rugase săptămâna trecută să-l dea pe mâna procurorilor, preşedintele Traian Băsescu s-a răfuit ieri, în lipsă, de sus în jos, cu toţi PDL-iştii.

Le-a transmis în direct, de la TVR, că au făcut cel mai mare rău României, că nu mai vine să-şi bată gura degeaba cu ei şi nici nu mai are nicio aşteptare de la partidul lui Emil Boc după ce a blocat în parlament cererea de arestare a lui Păsat.

  • "Ştiu ca nu mai pot avea sperante să-i rog prea multe (...) Nu mai aştept nimic de la PDL după votul de azi", a spus Băsescu.

Lipsa de apetit a liderilor şi mobilizarea parlamentarilor

Ne puteți urmări și pe Google News

Trecând rapid peste responsabilitatea opoziţiei care a boicotat votul în parlament, şeful statului şi-a pus tunurile pe PDL, remarcând "dispreţul" democrat-liberalilor după discuţia din urmă cu o săptămână.

"Trebuie să recunosc că am remarcat şi o atitudine de dispreţ pentru ceea ce i-am rugat să facă în interes naţional. Am luat notă. Am luat notă şi de lipsa de apetit a liderilor partidului de a-i mobiliza, şi de lipsa de apetit a şefului de grup de a negocia un vot corect", a spus Băsescu.

"Ştiu ca nu mai pot avea sperante să-i rog prea multe", şi-a declarat el independenţa faţă de PDL şi de planurile acestuia de a parafa un protocol în Coaliţie.

"După ziua de astăzi (ieri-n.r.) când am văzut cât rău poate să facă ţării Coaliţia, pe mine nici nu mă mai interesează ce fac. Să ducă mai departe acordul cu FMI, ce fac politic îi priveşte. Nu mai aştept nimic de la PDL după ziua de azi(ieri-n.r)", a continuat Băsescu, indicând partidul lui Emil Boc ca fiind "principalul responsabil" de blocarea dosarului Păsat în parlament, prin voturile împotriva cererilor procurorilor sau prin simpla absenţă.

Iar ca să demonstreze că supărarea pe democrat-liberali este reală, şeful statului a comentat că, după începutul de campanie internă, şi-a dat seama că "dimensiunea politică e mică faţă de aşteptările" pe care le are.

La sfat cu şefii de filiale

Chiar şi aşa Băsescu s-a arătat însă dispus să facă o discuţie despre alegerile din PDL, însă cu şefii de filiale, nu cu grupurile din partid.

"Dacă mă vor chema cu toţi preşedinţii de organizaţii, nu pe grupuri, le voi spune punctul meu de vedere", a spus şeful statului. El a insistat din nou că reformiştii trebuie să-şi găsească loc în conducerea PDL, cel mai probabil însă pe lista unui candidat la şefia partidului.

"După ziua de astăzi (ieri-n.r) când am văzut cât rău poate să facă ţării Coaliţia, nici nu mă mai interesează ce fac.", TRAIAN BĂSESCU, preşedintele României