Denunțul depus la DNA se referă la o înțelegere din 2007, între Traian Băsescu, Crin Antonescu şi procurorul-șef al DNA de atunci, Daniel Morar, într-o presupusă chestiune în care un dosar penal deschis pe numele fostului lider al PNL ar fi fost şters din arhive.

În legătură cu aceste acuzaţii, fostul preşedinte al României a intervenit telefonic la România TV, unde şi-a exprimat punctele de vedere.

 „Între mine și Crin Antonescu a fost o adversitate politică și individuală. Nu ne-am înghițit unul pe altul. Este un atac în care două structuri, n-am să le nominalizez, vor scoaterea lui Daniel Morar din Curtea Constituțională pentru că a avut îndrăzneala să cheme instituțiile de forță și la respectarea Constituției. Eu nu risc să-mi distrug nicio operă, pentru că ce am făcut eu pentru consolidarea instituţiilor, nu a făcut nimeni”, a mai spus Traian Băsescu.

La rândul său, Crin Antonescu a reacționat: „E ziua și denunțul. Nu vreau să-mi petrec restul vieții cu astfel de aberații. Sunt lucruri absurde, nici nu merită să le contrazic. Nu mi s-a adus niciodată la cunoștință deschiderea sau închiderea vreunui dosar penal la adresa mea. Un atac absurd. Nu am avut înțelegeri directe sau indirecte cu Traian Băsescu sau cu altcineva pentru că nu aveam de ce. O singură dată m-am văzut cu domnul Morar, la o festivitate. Nu am comis niciodată vreun act ilegal. Nu am avut cunoștință de deschiderea sau închiderea vreunui dosar penal. Nu poate fi vorba de așa ceva. E o acuzație nedreaptă chiar și la adresa lui Traian Băsescu.”