Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu, CRITICĂ decizia lui Cioloş de a revoca Comisia de Etică
Traian Băsescu, CRITICĂ decizia lui Cioloş de a revoca Comisia de Etică

Traian Băsescu, CRITICĂ decizia lui Cioloş de a revoca Comisia de Etică

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la B1 TV, că revocarea Consiliului Național de Etică de către premierul Dacian Cioloș a fost un truc pentru ca acuzația de plagiat ce i se aduce ministrului de Interne, Petre Tobă, să nu mai poată fi verificată.
”Desființarea Comisie a fost un truc pentru a nu se lua în discuție plagiatul lui Tobă. E evident și nu-ți trebuie multă carte ca să-ți dai seama. Trebuie doar să fi terminat liceul.Plagiatul lui Tobă este mai grosolan decât al lui Ponta. Faptul că ei au desființat Comisia fără să se pună imediat în loc altceva arată că a fost un truc pentru a moșmondi o decizie legată de Ministrul de Interne. Problema este cine îl susține atât de puternic încât Cioloș a fost nevoit să se compromită. Greu de spus (cine îl susține pe Tobă – n.r), dar e clar că nu Cioloș. E cineva deasupra puterilor lui”, a susținut Băsescu.
 
Fostul şef al statului a mai precizat că dacă era în locul premierului Cioloş, i-ar fi cerut demisia lui Tobă. 
 
"Dacă eram în locul lui Cioloș, îl chemam pe Tobă și îi spuneam: uite, eu citesc același lucru și aici și aici.  I-aș spune: >>Domn`le, du-te unde vrei tu, numai nu în Guvernul meu<<", a mai spus Băsescu.