Evenimentul ZileiPoliticaAmnezia lui Băsescu întăreşte zvonurile despre colaborarea cu Securitatea. „Nu, nu îmi aduc aminte de așa ceva”

Amnezia lui Băsescu întăreşte zvonurile despre colaborarea cu Securitatea. „Nu, nu îmi aduc aminte de așa ceva”

Amnezia lui Băsescu întăreşte zvonurile despre colaborarea cu Securitatea. „Nu, nu îmi aduc aminte de așa ceva”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, joi, la Radio Europa Liberă, că nu mai îşi aduce aminte dacă a dat sau nu note informative la Securitate cu numele de cod Petrov, în timpul căt a funcţionat ca şi comandant de vas comercial.

 

De asemenea, Băsescu a a mai spus că despre această situaţie va face declaraţii după alegerile perlamentare. Reamintim că pe numele lui Băsescu există un dosar depus de CNSAS la instanţa de judecată.

Europa Liberă: Ați semnat note informative cu numele Petrov?

Traian Băsescu: Nu, nu îmi aduc aminte de așa ceva. Lăsați-mă să văd dosarul, eu mă voi duce să văd dosarul imediat ce se depune la instanță și vă asigur că voi lua fiecare document și îl voi prezenta pentru că acolo sunt niște foi.

Europa Liberă: Alți oameni acuzați de același lucru au făcut expertiză grafologică.

Traian Băsescu: Nu cred că este cazul să fac expertiză grafologică pentru că noi prin natura activității eram oameni controlați de serviciile secrete, toate promoțiile primeau aviz de plecare în străinătate.

Europa Liberă: Exista o formă de colaborare cu Securitatea?

Traian Băsescu: Exista o formă de prezentare a ceea ce făceai, era obligatoriu.


Accesează: