Evenimentul Zilei > Politica > Traian BĂSESCU, citici DURE la adresa celor care ADMINISTREAZĂ sistemul de SĂNĂTATE românesc: ”Reţineţi, TICĂLOȘILOR, aţi îngropat legea sănătăţii”
Traian BĂSESCU, citici DURE la adresa celor care ADMINISTREAZĂ sistemul de SĂNĂTATE românesc: ”Reţineţi, TICĂLOȘILOR, aţi îngropat legea sănătăţii”

Traian BĂSESCU, citici DURE la adresa celor care ADMINISTREAZĂ sistemul de SĂNĂTATE românesc: ”Reţineţi, TICĂLOȘILOR, aţi îngropat legea sănătăţii”

Fostul preşedinte al României, Traia Băsescu, îi critică pe cei care administrează sistemul de sănătate din România, în contextul în care 13 tineri au murit în spitale din cauza infecţiilor nosocomiale, în urma tragicului incident din Colectiv.

Redăm postarea integrală a fostului președinte:

”Ticăloşii din sănătate!

Am văzut informaţia apărută în presă despre moartea a 13 tineri, care nu au murit din cauza arsurilor de la Colectiv, ci de septicemie din cauza infecţiilor din spitale. Se numesc infecţii nosocomiale.

În timpul mandatului, mi-am dat seama că sistemul de sănătate este aproape de dezastru. Am cerut unei comisii de mari specialişti români, condusă de Prof. Dr. Cristian Vlădescu, să facă un Raport Diagnostic şi apoi o nouă lege a sănătăţii care să creeze competiţie, control al cheltuielilor şi acces al finanţărilor private. Raportul comisiei a fost gata în 2009, iar legea a fost gata la sfîrşitul anului 2011.

În Raportul Comisiei, la pagina 34, este scris: “Infecţiile nosocomiale revin periodic, cu consecinţe care merg pînă la decesul pacienţilor şi în special al celor mai sensibili (ex. arşi), nou născuţi şi vîrstnici“. Sunt mii de oameni care mor anual în spitale din cauza acestor infecţii, iar ticăloşii care au gestionat tragedia de la Colectiv au ştiut realitatea spitalelor noastre. 
Iar, despre lege, ce să mai vorbim. Sistemul mafiot din sănătate şi-a găsit exponenţii cu care să stîrnească mînia poporului împotriva legii.

Recunosc, au câştigat atunci, în ianuarie 2012, şi au îngropat noua lege a sănătăţii. 

Reţineţi, ticăloşilor, aţi îngropat legea sănătăţii şi aţi conservat un sistem depăşit, dar convenabil vouă cu preţul vieţii a mii de români. Pentru asta, v-aş judeca.

P.S . Nu mă refer la medicii care muncesc eroic în spitale, ci la cei care administrează sănătatea.”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a avut o intervenţie telefonică la România TV, în emisiunea moderată de Victor Ciutacu, ocazie folosită pentru a dezvălui că a fost victima unui atac informatic. CITEȘTE MAI MULT…

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: