Traian Băsescu: "Cei care nu se prezintă la vot sunt cei care nu susţin soluţia suspendării"

Traian Băsescu: "Cei care nu se prezintă la vot sunt cei care nu susţin soluţia suspendării"

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a vorbit, la Radio România Actualităţi, despre referendumul în care românii vor alege dacă îl mai vor la Palatul Cotroceni.

"Eu înţeleg perfect argumentele PDL-ului şi argumentele soţiei mele. Mi-a spus: "Dragul meu e pentru prima oară când nu merg cu tine la vot deoarece nu vreau să confirm o lovitură de stat. Nu mă amesteca în treaba asta". Ca preşedinte, trebuie să respect instituţiile statului. Deşi ştiam că e o execuţie în Parlament, m-am dus acolo. Referendumul este modul de manifestare a suveranităţii poporului şi eu nu îi pot întoarce spatele, ca preşedinte ales", a declarat Traian Băsescu.

"Îndemnul meu este ca românii să nu se prezinte la vot. Cetăţenii aleg, ei nu sunt aleşi. Ei au dreptul să aleagă dacă vor să se prezinte sau nu. Cei care nu se prezintă la vot sunt cei care nu susţin soluţia suspendării. Şi au foarte multe motive să nu o facă. Efectele interne, economice şi politice sunt foarte grave", a mai spus Traian Băsescu la postul public de radio.

"Guvernul Ponta a decapitat statul român şi l-a aruncat într-o situaţie în care nu a mai fost din timpul mineriadelor. Ne vor trebui ani să ne refacem credibilitatea. Odată cu stabilitatea politică se pierde încrederea. Încrederea în moneda naţională, în mediul de afaceri", a explicat Băsescu, adăugând: "Izolarea pe care o are România ne aduce şi în riscul să nu se mai facă plăţile subvenţiilor la agricultură".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dacă va fi un vot care va îndeplini toate condiţiile legale şi va fi un vot pentru demitere, voi pleca. Dacă legea va stabili condiţii de continuare a mandatului, voi continua. Nu voi abandona ţara într-un moment de criză", a menţionat preşedintele suspendat. "În mod normal, USL-ul ar trebui să fie la maturitatea la care să înţeleagă că structura constituţională a instituţiilor în stat obligă la coabitare. Este singura soluţie pentru România. Ei nu pot muta discuţiile şi dezbatere dincolo de structura constituţională", a spus Traian Băsescu cum îşi doreşte să decurgă lucrurile dacă se va întoarce la Palatul Cotroceni. "N-am avut pretenţia că sunt un preşedinte perfect. Am dat o direcţie, spre vest. Am clădit încrederea Europei pentru România în cei opt ani în care am reprezentat ţara în Consiliul European. USL-ul a decredibilizat România în trei zile" - Traian Băsescu. "Dacă am vreun regret este că am numit un premier mincinos. Cer un lucru simplu - să îmi arate o solicitarea a mea pentru pregătirea vilei. Dacă sunt destituit, nu mai am dreptul nici la casă, nici la protecţie. În lege scrie foarte clar asta", a spus preşedintele suspendat despre scandalul vilei de protocol lansat de Victor Ponta.