Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: „Ce face premierul e abandon de funcţie. Nu a fost operat la cap, ci la genunchi”
Traian Băsescu: „Ce face premierul e abandon de funcţie. Nu a fost operat la cap, ci la genunchi”

Traian Băsescu: „Ce face premierul e abandon de funcţie. Nu a fost operat la cap, ci la genunchi”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, într-un interviu acordat postului Digi 24, că gestul premierului de a întârzia întoarcerea în ţară, după ce a fost operat, este abandon de funcţie.

„N-am o explicaţie (pentru gestul premierului – n.r.). Aşa ceva nu se poate explica. Din cunoştinţele mele, premierul Ponta nu a fost operat la cap, ci la genunchi, la picior. Dacă el a gândit cu picioarele politica guvernamentală, este îndreptăţit să stea în convalescenţă fiind operat la picior", a spus Traian Băsescu, la Digi 24.

"Este inadmisibil, putea să-şi facă tratamentul la Elias. Eu mi-aduc aminte, am fost într-o situaţie extrem de dificilă, m-am operat la Viena, după 48 de ore eram în avion şi-mi făceam recuperarea la spitalul Elias şi conduceam. La Viena, am semnat decrete, a doua zi după ce m-am operat, deci ce face premierul Victor Ponta este un abandon de funcţie, care este de netolerat în conformitate cu Constituţia", a continuat fostul preşedinte.

"Nu contest calităţile lui Gabriel Oprea în probleme de apărare, dar în momentul de faţă problemele mari ale României, ca şi ale Europei sunt problemele economice, or aici Ponta este zero cu cinci bare! Un premier în momentul de faţă trebuie să simtă ce se întâmplă – discută cu colegii, trebuie să-şi dea seama care-s evoluţiile legate de Grecia, care-s evoluţiile viitoare, chiar din ţara lui, cum vor sta investiţiile în anii următori, ca să ştie să-şi ia măsuri", a mai spus Traian Băsescu.

Despre MRU şi ce nu înţelege la Iohannis

„Pe Mihai Răzvan Ungureanu l-am menţinut ca ministru de externe împotriva lui Tăriceanu. L-am propus la SIE împotriva majorităţii, că trecea drept liberal, l-am propus în funcţia de prim-ministru, deci l-am… N-am ce să comentez când are un background atât puternic legat de mine şi cariera lui a depins de multe ori de opţiunile mele. Singurul lucru pe care nu-l înţeleg este la Iohannis: cum Dumnezeu vine asta cu punct şi de la capăt şi iei un om atât de promovat de mine şi o iei de la capăt?”, a spus fostul preşedinte.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: