Tragedie în sport! Legenda României s-a stins din viață. Avea sufletul sfâșiat după tragedia de la Colectiv

Sursa: Facebook

O fostă mare scrimeră, Ana Pascu, s-a stins din viață. Sportiva a impresionat toată țara cu talentul și ambiția ei, dar ascundea o traumă uriașă. Aceasta și-a pierdut fiul în incendiul de la clubul Colectiv din 2015.

Ana Pascu, una dintre cele mai respectate campioane la scrimă, s-a stins din viață. Ea a fost cea care a reprezentat România la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice şi a câştigat două medalii de bronz.

Federaţia Română de Scrimă şi COSR a făcut tragicul anunț. Aceasta și-a pierdut viața la vârsta de 77 de ani. Nu s-a aflat motivul decesului, dar a ieșit la iveală o traumă cu care fosta sportivă trăia zi de zi.

Ana Pascu și-a pierdut fiul în incendiul de la Colectiv, care a avut loc în 2015. Este vorba despre Alex Pascu. Aceasta și-a dorit să fie lângă copilul său și se ruga zi de zi să îl revadă. Fosta sportivă va rămâne în sufletele fanilor, dar se va bucura de revederea cu cel mai important om din viața ei.

„Ana Pascu şi-a dedicat toată viaţa scrimei, a pus pasiune în ceea ce a făcut. Noi toţi i-am fost alături când viaţa i-a răpit fiul după incendiul de la Colectiv. De azi, Alex, mama şi tata, sunt împreună….

Sursa: Facebook

Federaţia Română de Scrimă transmite condoleanţe familiei, surorii sale, celor apropiaţi! Eroul cu mască, Doamna Ana Pascu va rămâne mereu în amintirea noastră, a celor care iubesc scrima şi sportul românesc. Drum lin, Doamna Ana! Odihniţi-vă în pace!”, a anunţat Federaţia Română de Scrimă.

Doliu uriaș în sportul românesc

Ana Pascu a făcut România mandră și a câștigat premii uriașe. Ea a fost cea care a reprezentat România la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice şi a câştigat două medalii de bronz. Pe de altă parte, la Campionatele Mondiale a câştigat aurul la juniori în 1963 după care, la seniori, a urcat de 7 ori pe podiumul suprem: aur cu echipa la Havana 1969, argint la echipe 1970 şi de cinci ori a luat bronz 1967, 1971, 1973, 1974, 1975.

Aceasta a devenit preşedinte de Federaţie, vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă. Sportiva care a condus Federaţia Română de Scrimă în perioada 1982 -2013, record de longevitate în România, timp în care s-au cucerit 134 de medalii: 9 la Jocurile Olimpice, 57 la Campionatele Mondiale şi 68 la Campionatele Europene.