Minnie Mouse şi-a pierdut vocea prin moartea lui Russi Taylor”, a declarat într-un comunicat preşedintele şi directorul executiv al companiei, Bob Iger, ca omagiu adus actriţei care în ultimii 40 de ani şi-a împrumutat vocea unei mulţimi de personaje, dar care era în principal cunoscută ca partenera lui Mickey Mouse.
Timp de peste 30 de ani, Minnie şi Russi au lucrat împreună pentru a distra milioane de persoane din întreaga lume, într-o asociere care a făcut din Minne o figură emblematică de talie mondială îndrăgită de toţi şi o legendă a companiei Disney”, a precizat Iger, pentru EFE, citată de Agerpres.

Walt Disney a angajat-o când era mică

Născută în Massachusetts, în 1944, legătura lui Taylor cu compania Disney i-a marcat întreaga viaţă, cum ea însăşi a povestit într-o anecdotă. „Când eram mică , am fost cu mama şi cu fratele meu în Disneyland. Ne-am aşezat pe o bancă să mâncăm floricele de porumb şi l-am văzut alături pe Walt (Disney). Ne-am prezentat şi am împărţit floricele de porumb. M-a întrebat ce vreau să fac când voi fi mare iar eu i-am răspuns: «Vreau să lucrez pentru dumneavoastră» . El mi-a răspuns «Ok»…şi asta am făcut până acum”, a povestit actriţa. În 1986, a devenit vocea lui Minnie într-o competiţie dură alături de alte 200 de aspirante.
Russi Taylor a fost vocea lui Minnie în filme ca „Who Framed Roger Rabbit”, „Runaway Brain”, „Get a Horse’ y ‘Mickey, Donald, Goofy: Three Musketeers” şi în serialele de televiziune precum „Mickey Mouse Works”, „House of Mouse”, „Mickey Mouse Clubhouse”, sau „Mickey and de Roadster Racers”.