Iulia Șchiau, elevă la Colegiul Național "Inochienţie Micu Clain" din Blaj, a fost găsită fără suflare de bunica ei, la primele ore ale dimineţii. Adolescenta în vârstă de 16 ani trebuia să se pregătească pentru şcoală, însă nu a mai ieşit din camera ei. Îngrijorată, bunica fetei a mers la aceasta în cameră, făcând descoperirea teribilă.

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a aflat circumstanţele în care s-a produs moartea liceenei.
Potrivit oamenilor legii, tânăra a fost găsită moartă în data de 23 septembrie, la ora 07.22. "La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj medical care a efectuat manevrele de resuscitare însă fără succes, declarând decesul minorei. La examinarea cadavrului nu au fost identificate urme de violenţă, iar în urma necropsiei efectuate de către specialistul legist din cadrul Serviciul de Medicină Legală Alba, nu s-a stabilit o cauză certă a decesului, urmând ca aceasta să se determine în urma efectuării analizelor de laborator a probelor prelevate", se arată în comunicatul poliţiei.

Colegii fetei, care au postat pe pagina ei de socializare sute de mesaje de condoleanţe, au declarat pentru Ştirile Pro TV că aceasta ţinea o cură de slăbire pe bază de pastile şi de ceaiuri în ultima perioadă, deoarece era nemulţumită de felul în care arăta. Anchetatorii pot lua în calcul şi teoria unui blocaj în urma consumului acestor produse care fac victime în rândul tinerelor din întreaga lume.