Tragedie în Italia. Un muncitor român s-a prăbușit de pe un acoperiș. VIDEO

Tragedie în Italia. Un muncitor român s-a prăbușit de pe un acoperiș. VIDEO

Un muncitor român din Italia și-a pierdut viața după ce s-a prăbușit de la o înălțime de 10 metri, de pe acoperișul unde lucra.

Ioan V., în vârstă de 40 de ani, a murit, vineri după-amiază, după ce a căzut de la o înălțime de 10 metri, de pe acoperișul unde lucra. Ioan era tatăl a trei copii, aflați în România. Tragedia s-a petrecut într-o suburbie de la marginea orașului Milano, Italia.

Potrivit presei din Italia, românul a murit pe loc după ce s-a prăbușit într-o magazie. Locul în care lucre se află la o distanță de câțiva kilometri de depozitul spitalului Humanitas din Pieve Emanuele, unde alți doi muncitori au murit marți, 28 septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Victima era angajat a unei companii de construcții locale ce deține magazia unde a avut loc accidentul. Bărbatul era un muncitor cu vechime, fiind angajat de aproximativ zece ani în cadrul acestei companii de construcții.

Din primele informații, de la fața locului, este posibil ca muncitorul român să fi urcat pe acoperiș în încercarea de a repara o porțiune de acoperiși prin care se infiltra apa. Această concluzie a fost trasă deoarece lângă corpul muncitorului decedat a fost găsită o prelată, despre care se presupune că acoperea spărtura. Se pare că românul a ajuns pe acoperiș cu o scară, care încă era sprijinită de magazie.

Conform informațiilor preliminare, muncitorul român ar fi căzut dintr-un fel de luminator.

Patronul firmei a fost alarmat de colegii românilor

În magazie, la momentul în care s-a produs această tragedie se mai aflau alți doi muncitori care au dat alarma și au sesizat autoritățile. Împreună cu victima, cei doi veniseră la magazie ca să încarce mai multe materiale de construcții.

Proprietarul companiei, care are sediul în Milano, se afla în pauza de prânz în momentul producerii nenorocirii. El s-a întors imediat, după ce a fost anunțat că muncitorii care și-au văzut colegul prăbușindu-se în gol.

Medicii au înregistrat decesul la ora 14.35

Medicii, care au intervenit cu o ambulanță și cu elicopterul, nu au mai putut face nimic pentru a-i veni în ajutor lui Ioan V. Aceștia au constatat decesul, înregistrându-l la ora 14.25 într-un depozit din via Staffora 5, de la periferia orașului Milano.

La fața locului, pe lângă asistența medicală, au fost și pompierii, poliția locală și procurorul de serviciu, Paolo Storari, care a deschis o anchetă.