Evenimentul Zilei > International > Tragedie în fotbal. Un tânăr fotbalist a murit din cauza coronavirusului
Tragedie în fotbal. Un tânăr fotbalist a murit din cauza coronavirusului

Tragedie în fotbal. Un tânăr fotbalist a murit din cauza coronavirusului

Deibert Guzman, fundașul de 25 de ani de la echipa de fotbal Universitario Beni, Trinidad a murit după ce a fost infectat cu coronavirus.

La numai câteva ore de la moarte tânărului fotbalist, încă două persoane din familia sportivului au decedat din aceeași cauză. Este vorba despre tatăl și unchiul acestuia.

Trinidadul este un oraș cu 130.000 de locuitori și capitală a departamentului Beni.

Deibert Roman Guzman a fost fundaș la Universitario, locul 6 din 7 în grupa B din Nacional B (liga secundă).

Sportivul acuzase primele simptome ale bolii pe 15 mai, iar infecția pulmonară s-a agravat foarte repede. El a fost căsătorit și avea doi copii.

Belizario Roman, tatăl fotbaistului şi trezorierul lui Beniana, un mic club în Trinidad, a murit la doar câteva ore de la decesul lui Deibert Guzman

N-a scăpat nici unchiul Luis Carmelo Roman, care până acum câteva luni lucra ca director tehnic la Deportivo Perequije (Primera A), după ce a fost și în stafful naționalei.

Dezastrul produs de coronavirus au determinat autoritățile să ia măsuri severe pentru protejarea populație. Astfel, La 16 martie, premierul Keith Rowley a anunțat că țara își va închide granițele pentru toată lumea, cu excepția resortisanților din Trinidad și Tobago și a lucrătorilor de sănătate pentru următoarele 14 zile. De asemenea, școlile au fost închise până pe data de 20 aplilie.

În acest context, Ministrul Sănătății, Terrance Deyalsingh, a anunțat că Trinidad și Tobago au decis să pună în aplicare restricții pentru persoanele care călătoresc din China. Persoanelor care trăiesc sau care au vizitat China, li se va interzice intrarea în Trinidad și Tobago, cu excepția cazului în care au fost deja plecate din China cu 14 zile înainte de a încerca să călătorească în Trinidad și Tobago. Călătorii ale căror zboruri provin din Italia, Coreea de Sud, Singapore, Japonia, Iran, Germania, Spania și Franța sunt de asemenea restricționate, potrivit romaniatv.net