Întrucât mama Luizei Melencu, Monica Melencu, a refuzat să se prezinte la București pentru a i se aduce la cunoștință faptul că DIICOT a apelat la FBI pentru expertizarea rămășițelor din Pădurea Caracal, ea a fost amendată de autorități.

Monica Melencu a primit o amendă de 5.000 de lei pentru că nu s-a prezentat în fața procurorilor DIICOT. Mama fetei a refuzat să dea probe suplimentare de ADN. Trebuie spus că femeii i s-au recoltat probe anterior.

Femeia a spus că de trei luni așteaptă o veste de la DIICOT, care nu mai vine. În aceste condiții ce încredere să mai aibă în DIICOT și-a argumentat Monica Melencu decizia de a nu se prezenta la sediul instituției.

„Dincă mi-a luat fata, DIICOT îmi ia banii! Să mă ia şi pe mine Dincă, ca să pot să le plătesc banii procurorilor! În şase luni, de când a dispărut Luiza, ce adevăr am aflat? Mi-e ruşine că trăiesc în România! Trei luni şi jumătate m-am dus la porţile DIICOT şi mi-au spus că n-au nicio pistă. Ce încredere să mai am eu în DIICOT? Nu mai am nicio întredere”, a spus Monica Melencu la RomâniaTV.