TRAGEDIA DE LA CINEMA, la un pas să se repete

TRAGEDIA DE LA CINEMA, la un pas să se repete

Poliţia din statul american Maryland a arestat un tânăr, care îşi spunea Joker şi ameninţa că îşi va împuşca foştii colegi de serviciu, transmite postul de radio WTOP, preluat sâmbătă de media electronice internaţionale.

Informaţia despre această reţinere intervine la o săptămână după tragicul incident din oraşul Aurora, Colorado, unde un student de 24 de ani, care se credea Joker, a ucis 12 persoane şi a rănit altele 58 la premiera ultimei părţi a francizei Batman.

Tânărul din Maryland i-a ameninţat pe angajaţii companiei de unde fusese concediat. Aşa cum se menţionează în mandatul de arestare, Neil E. Prescott, 28 de ani, a sunat de două ori în decursul săptămânii trecute la firma la care lucrase anterior şi i-a spus şefului unui departament că este Joker şi că îşi va încărca arma şi le va veni de hac foştilor săi colegi, a relatat staţia de radio menţionată, cu referire la surse ale poliţiei.

Tânărul era în stare de ebrietate Ca urmare a acestor ameninţări, managementul companiei a alertat poliţia. După ce a fost stabilit locul exact al domiciliului acestuia, autorul ameninţărilor a fost reţinut. În apartamentul său, poliţia a descoperit un întreg arsenal de război - peste 20 de puşti semiautomate şi pistoale, plus muniţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În momentul arestării, Prescott era în stare de ebrietate şi a opus rezistenţă poliţiştilor.

Compania al cărui angajat fusesese acesta până nu demult se află într-o suburbie a Washingtonului, mai precizează canalul media citat. În prezent, el se află în custodia poliţiei şi urmează să fie supus unei examinări psihiatrice.

James Holmes suferă de schizofrenie şi şi-a anunţat doctorul ce urma să facă Pe de altă pate, James Holmes, autorul masacrului de la cinematograful din Colorado, se afla în evidenţa unui medic psihiatru despre care se ştie că tratează tulburări ca schizofrenia, a relatat sâmbătă Reuters, citând un avocat al atacatorului.

Înainte de tragedie, suspectul i-a trimis psihiatrului de la Universitatea din Colorado, Lynne Fenton, un caiet de notiţe, în care descria în detaliu masacrul pe care urma să-l comită. "Holmes a fost pacientul doctorului Fenton, iar comunicarea dintre ei este confidenţială", a mai spus avocatul. Caietul de notiţe al lui Holmes se află în prezent la dispoziţia FBI.