Informația prezentată de Bild vine în contextul în care directorul executiv al Lufthansa a declarat ieri că Andreas Lubitz și-a întrerupt pentru o perioadă cursurile de la Școala de Piloți a Lufthansa, obținând licența de pilot ulterior, în 2013. Castren Spohr nu a precizat în conferința de presă de ieri motivele pentru care Lubitz a avut o perioadă de întrerupere a cursurilor, menționând că dacă a fost vorba despre motive medicale, acele informații sunt confidențiale.

Citând documente interne și surse din cadrul companiei Lufthansa, jurnaliștii de la Bild susțin că Andreas Lubitz s-a retras de la școala de piloți, în 2008, din cauza depresiei și că a fost, timp de un an și jumătate, sub tratament psihiatric. De altfel, Lubitz ar fi beneficiat de consiliere psihologică până la momentul producerii tragediei din Alpii Francezi.

Tot cotidianul german susține și faptul că Andreas Lubitz avea probleme sentimentale, relația cu prietena sa fiind într-o perioadă de criză.

Nu în ultimul rând, anchetatorii germani au precizat că, în urma perchezițiilor efectuate în locuința pe care Lubitz o împărțea cu iubita sa, au ridicat o serie de probe – mai multe cutii și un computer -, care oferă o nouă perspectivă asupra tragediei aviatice soldate cu moartea a 150 de persoane.

"Am descoperit niște probe care vor fi analizate. Nu putem preciza, pentru moment, natura acestora, dar putem spune că este vorba despre un element semnificativ pentru stabilirea faptelor", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Markus Niesczery, citat de Daily Mail, adăugând că nu este vorba despre un bilet de adio.