Evenimentul Zilei > International > TRAGEDIA AVIATICĂ DIN ALPI. Organismul de reglementare a aviaţiei germane afirmă că nu era la curent cu depresia lui Lubitz
TRAGEDIA AVIATICĂ DIN ALPI. Organismul de reglementare a aviaţiei germane afirmă că nu era la curent cu depresia lui Lubitz

TRAGEDIA AVIATICĂ DIN ALPI. Organismul de reglementare a aviaţiei germane afirmă că nu era la curent cu depresia lui Lubitz

Organismul de reglementare în domeniul aviaţiei germane a anunţat că nu avea nicio cunoştinţă despre depresia severă de care suferea Andreas Lubitz de la Germanwings.

Un purtător de cuvânt al Biroului Federal pentru Aviaţie (LBA) a declarat că firma-mamă Lufthansa nu i-a transmis "nicio informaţie despre istoricul medical" al lui Lubitz.

Medicii Lufthansa care l-au examinat pe Lubitz nu au informat autorităţile despre vreo "fază timpurie a unei depresii grave", a subliniat LBA, care emite licenţele piloţilor.

Biroul precizează că a aflat despre problemele de sănătate mentală ale lui Lubitz atunci când a obţinut acces la dosarul acestuia de la Centrul Aeromedical Lufthansa, pe 27 martie, la trei zile după prăbuşire.

O purtătoare de cuvânt a Agenţiei Europene pentru Securitate Aeriană (EASA) a declarat sâmbătă pentru AFP că organismul şi-a exprimat îngrijorarea faţă de "non-conformitatea" Germaniei faţă de reglementări în domeniul securităţii aeriene, înainte de prăbuşire, în special referitoare la monitorizarea sănătăţii membrilor echipajelor, notează Mediafax.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit în urmă cu o săptămână într-o zonă muntoasă din sudul Franţei. Aeronava a căzut în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence. Nu au existat supraviețuitori.

Andreas Lubitz, copilotul avionului A320 al companiei Germanwings care s-a prăbușit marți în Alpii francezi, este suspectat că ar fi prăbușit intenționat aparatul.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: