Evenimentul Zilei > International > TRAGEDIA AVIATICĂ din Alpi. Medicii de la Lufthansa recomandaseră consiliere psihologică pentru copilotul Andreas Lubitz
TRAGEDIA AVIATICĂ din Alpi. Medicii de la Lufthansa recomandaseră consiliere psihologică pentru copilotul Andreas Lubitz

TRAGEDIA AVIATICĂ din Alpi. Medicii de la Lufthansa recomandaseră consiliere psihologică pentru copilotul Andreas Lubitz

Medicii de la Lufthansa recomandaseră consiliere psihologică după depresia suferită de copilotul Andreas Lubitz, cel care ar fi prăbușit intenționat avionul Airbus A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi, potrivit ziarului Bild an Sonntag, relatează AFP.

Autoritatea germană de supervizare a transportului aerian a descoperit o observație într-un dosar al Lufthansa, compania mamă a Germanwings, referitoare la Lubitz, precizează publicația.

Medicii companiei aeriene au scris că ''Lubitz trebuie să continue să fie consiliat psihologic, în pofida faptului că a fost declarat apt de zbor'', de către un expert independent în 2009, după ce pilotul a suferit un episod depresiv grav, explică Bild an Sonntag.

Nu se precizează însă dacă Lubitz a beneficiat efectiv de o consiliere psihologică după ce și-a reluat pregătirea de pilot. Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Lufthansa a refuzat să se exprime pe această temă, ''pentru a nu perturba ancheta'' în curs de desfășurare în Germania, notează Agerpres.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit luna trecută într-o zonă muntoasă din sudul Franţei. Aeronava a căzut în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence. Resturile avionului sunt în Masivul Pic de l'Estrop, la altitudinea de peste 2.500 de metri.