De altfel, reprezentanţii clinicii au confirmat că Andreas Lubitz se afla sub tratament atunci când a provocat tragedia, dar medicii au precizat că medicaţia nu era pentru depresie.

Mai multe imagini date publicităţii luni, filmate în urmă cu zece ani la un zbor de antrenament la clubul de planorism, apare un Andreas destins şi în mod clar pasionat de ceea ce făcea. Jurnaliştii germani au făcut rost şi de fotografii cu viitorul copilot pe când era un băieţel vesel, apoi, un adolescent zâmbitor, relatează PRO TV.

Iubitele acuzau probleme psihice

Fosta iubită a lui Andreas Lubitz, stewardesă de meserie, a mărturisit că a încheiat relaţia cu el pentru că şi-a dat seama că are probleme psihice serioase.

Presă speculează că şi partenera – să-i spunem – "oficială", o profesoară, hotărâse să se despartă de el, chiar dacă abia aflase că îi poartă copilul.

Dezlipire de reţină

O altă problemă de sănătate, speculată de presă, pentru care Andreas Lubitz ar fi putut fi sub tratament sunt cele legate de ochi.

Copilotul sinucigaş risca să-şi piardă brevetul de pilot din cauza problemelor oftalmologice, fiind amintită o presupusă dezlipire de reţină şi capacitatea vizuală redusă la doar 30%. 

Boala misterioasă

Cu toate acestea, procurorii nu au găsit dovezi pentru nicio bială fizică, dar au apărut informaţii legate de episodul depresiv pe care l-a suferit în urmă cu şase ani şi din cauza căruia şi-a întrerupt pregătirea de pilot la Germanwings. Starea lui Andreas Lubitz a fost mult mai gravă decât s-a crezut anterior.

"Am găsit documente medicale care nu arată nicio boală fizică", a declarat Christoph Kumpa, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Dusseldorf:

"A urmat tratament la psihoterapie, pentru că a avut "tendinţe sinucigaşe" la acel moment. De atunci şi până la momentul când s-a urcat în avion, a mai mers la consult la câţiva medici şi am găsit dovezi că medicii l-au declarat inapt de muncă şi de zbor", a adăugat oficialul.

Apt de zbor

În ziua în care a provocat tragedia, Lubitz nu prezenţa însă tendinţe sinucigaşe şi nici de agresivitate faţă de alţi oameni, potrivit documentelor medicale găsite la el acasă. În ceea ce priveşte motivul pentru care a decis să îşi pună capăt zilelor şi să ucidă alţi 147 de oameni rămâne încă o necunoscută.

"Nu am găsit nimic în mediul sau personal, familial sau profesional care să ne permită să spunem care a fost motivaţia sa", a precizat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Dusseldorf:

Lacunele din testele psihologice

Un jurnalist a parcurs şi un test similar celor care le primesc piloţii de avioane, ca să identifice modul în care se realiza testarea psihologică.

"Am trecut prin sute de întrebări care cercetau felul în care fac faţă stresului şi cum lucrez în echipa. N-a fost însă nicio întrebare punctuală despre relaţiile personale, situaţia financiară ori alte aspecte care m-ar putea afecta profund la nivel personal", a declarat corespondentul Sky News. 

În Alpi, la locul în care s-a prăbuşit avionul, continuă pelerinajul rudelor celor morţi. Abia după încheierea operaţiunii de recuperare, rudelor li se va îngădui să între în perimetrul în care s-a prăbuşit avionul.