Evenimentul Zilei > International > TRAGEDIA AVIATICĂ din Alpi. Andreas Lubitz a căutat pe internet alte tragedii aeriene provocate de piloți
TRAGEDIA AVIATICĂ din Alpi. Andreas Lubitz a căutat pe internet alte tragedii aeriene provocate de piloți

TRAGEDIA AVIATICĂ din Alpi. Andreas Lubitz a căutat pe internet alte tragedii aeriene provocate de piloți

Conținutul iPad-ului lui Andreas Lubitz, copilotul care a provocat prăbuşirea avionului Airbus 320 al companiei GermanWings, a fost analizat de anchetatori, care au descoperit noi elemente ce întăresc teoria că acesta a plănuit tragedia.

iPad-ul lui Andreas Lubitz a dezvăluit că acesta consultase pagini evocând catastrofe aeriene chiar înainte de plecarea sa în dimineaţa de 24 martie pentru cursa dus-întors Dusseldorf-Barcelona-Dusseldorf. El se interesa în special de dispariţia în continuare neelucidată a zborului MH 17 al Malaysia Airlines, dar şi de cazul zborului Mozambique Airlines, prăbuşit în mod voluntar de comandantul de bord în Namibia în 2013.

Andreas Lubitz s-a interesat, de asemenea, despre metode de suicid şi despre sistemele care protejează cabinele, instalate după 11 septembrie cu scopul de a împiedica orice intruziune.

În urmă cu zece zile, presa germană scria că Lubitz a făcut cercetări asupra laxativelor, putând lăsa să se presupună că ar fi putut recurge la ele pentru a-l îndepărta în mod voluntar pe comandant din postul de pilotaj.