Trafic infernal spre Capitală după ce un accident în lanț s-a produs pe Autostrada A1 București - Pitești, la kilometrul 18. Coliziunea față-spate s-a produs între patru autovehicule, pe sensul de mers către București. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Un accident în lanț s-a produs miercuri dimineață pe Autostrada A1, la kilometrul 18, pe sensul de mers către Capitală, în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov. În coliziunea față-spate au fost implicate patru autovehicule, informează Centrul Infotrafic al Poliției Române.
Din fericire, în urma accidentului rutier nu au fost înregistrate victime.
Potrivit informațiilor oferite de către Centrul Infotrafic al Poliției Române, circulația se face destul de greu, fiind liberă doar prima bandă. Unul dintre autovehiculele implicate în accident a rămas pe banda a doua, iar celelalte trei au fost scoase pe banda de urgență.
Valorile de trafic sunt ridicate, formându-se o coloană de aproximativ 5 kilometri.
România, pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese pe șosele
Polițiștii de la Rutieră au solicitat schimbarea Codului Rutier și introducerea unor pedepse mai drastice. Până la finalul acestui an, ei și-au propus să introducă în categoria sancțiuni și termenul de „conducere agresivă”. Decizia lor vine din cauza numărului extrem de mare de accidente care au loc zilnic pe străzile din România.
Conform statisticilor, în anul 2020, pe șoselele din țara noastră au murit aproximativ 1.650 de oameni, șoferi, pasageri sau pieton. În ultimii zece ani, numărul morților din accidentele rutiere se ridică la aproximativ 24.000.
Specialiștii susțin că acest număr mare de decese are legătură cu infrastructura slabă a României. Cu toate acestea, doar 0,2% din accidentele rutiere ar fi cauzate de starea infrastructurii, conform datelor obținute de la CNAIR.
„Asta pentru că un accident rutier cu morți sau răniți grav este consemnat că s-ar produce din cauza stării drumurilor doar dacă incidentele sunt provocate de animale intrate pe carosabil, de lipsa semnalizărilor”, ni s-a explicat de la Poliția Rutieră a Capitalei.
Restul accidentelor rutiere sunt puse pe seama șoferilor, dar și a pietonilor. În 76% din cazuri este vina conducătorului auto, iar în 20% din cazuri sunt de vină pietonii sau alți participanți la trafic.