Ofiţerii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT, din Bucureşti, au scos la iveală cazurile şocante ale unor copile traficate chiar de unul dintre cei care trebuia să le asigure protecţia: Dumitru Anghel, supraveghetor de la Centrul de Plasament "Pinocchio", din Sectorul 1. Anchetatorii au dezvăluit că angajatul Direcţiei pentru Protecţia Copilului a început să "plaseze", din anul 2012, fete abandonate de familii internate acolo. Anghel le convingea pe minore să meargă la matroane sau proxeneţi, pentru un ajutor sau pentru un loc de muncă.
Proxeneţii veneau la poartă şi spuneau că vor să îşi ia acasă "nepoatele". Odată ajunse în stradă, minorele deveneau victime sigure. Erau ameninţate, bătute şi obligate să se prostitueze. Fiecare victimă avea, zilnic, şi zece clienţi, iar o partidă de sex era taxată cu sume cuprinse între 50 şi 100 de lei. Astfel, membrii reţelei câştigau în jur de 400-500 de lei pe zi din exploatarea fiecărei fete.
Reţeaua
După o anchetă care a durat câteva luni, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au descins în casele a 12 traficanţi din Bucureşti şi din judeţele Teleorman şi Dâmboviţa, membrii a două reţele de traficanţi. "Fetele erau obligate să se prostitueze în zona Gării de Nord, dar unii dintre proxeneţi aveau domiciliul în cele două judeţe de lângă Capitală", a explicat un achetator.
Aduşi la audieri, zece dintre ei au fost reţinuţi de procurori, iar Tribunalul Bucureşti a decis, joia trecută, arestarea a trei bărbaţi şi a patru femei. Printre cele opt victime descoperite erau şi fete de 14,16 şi 17 ani. Uneori, minorele erau vândute, pur şi simplu, de la o reţea la alta. Pe lângă supraveghetor au mai fost încătuşaţi, pentru 29 de zile, şase proxeneţi:Claudiu Florin Grigorie, zis "Comisaru", Paula Butonaşi, alias "Paulina", Marian Grigorie, zis "Vijai", Florica Dumitru, zisă "Florenţa", Lavinia Florentina Niculae, zisă "Lavinia" şi Marieta Trandafir, zisă "Marieta". Toţi sunt acuzaţi de trafic de persoane şi de minori. Direcţia pentru Protecţia Copilului a decis suspendarea din funcţie a lui Dumitru Anghel, până la finalizarea anchetei.

Te-ar putea interesa și: