Evenimentul Zilei > Economie > TRAFIC aerian RECORD în Europa. AEROPORTURILE din Bucureşti au devansat statisticile
TRAFIC aerian RECORD în Europa. AEROPORTURILE din Bucureşti au devansat statisticile

TRAFIC aerian RECORD în Europa. AEROPORTURILE din Bucureşti au devansat statisticile

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele șase luni ale anului 2017, o creştere spectaculoasă a traficului aerian. Prin Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, în primele şase luni au trecut 5,92 milioane pasageri și s-au înregistrat 61,8 mii de mișcări de aeronave, aterizări și decolări. Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 5,91 milioane de pasageri şi 55,7 mii de mişcări de aeronave.

“Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în primul semestru din 2017 a înregistrat o creştere relevantă, de 20,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele depășirii pragului de 12 milioane de pasageri în întreg anul 2017”, se arată într-un comunicat al companiei.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele șase luni ale anului 2017, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 9,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Având în vedere atât această creștere semnificativă a numărului de pasageri, cât și dinamica traficului aerian pe timp de vară, precizăm că la orele de vârf pot surveni situații de prelungire a timpului de așteptare la punctele de control. Apelăm la înțelegerea pasagerilor și îi asigurăm că au fost mobilizate toate resursele umane disponibile pentru a diminua disconfortul generat de aceste situații.

 Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 41 de companii aeriene, care transportă pasageri către 152 de destinaţii.