Tradiționala petrecere de Anul Nou de pe plaja Copacabana, anulată din cauza pandemiei

Tradiționala petrecere de Anul Nou de pe plaja Copacabana, anulată din cauza pandemiei

Primarul oraşului Rio de Janeiro a anunţat, sâmbătă, că a decis anularea petrecerii tradiţionale de Anul Nou de pe plaja Copacabana, deoarece prevede că până atunci nu va exista un vaccin pentru coronavirus.

Tradiţionala sărbătoare de pe plaja Copacabana are loc la fiecare sfârşit de an și reuneşte de obicei aproape 3 milioane de oameni, informează EFE, preluat de Agerpres.

La rândul său, primarul din Sao Paulo a anunţat vineri amânarea pe termen nedeterminat a carnavalului din cea mai mare metropolă a Braziliei din cauza pandemiei de coronavirus, în timp ce autorităţile din Rio de Janeiro încă iau în considerare această opţiune.

Carnavalul din Sao Paulo este unul din cele mai importante din Brazilia. Ediția trecută a atras 120.000 de persoane, care au admirat școlile de samba de pe Sambodromul Anhembi, în timp ce "blocos", paradele ce pot fi văzute pe străzi timp de câteva săptămâni, au atras peste 15 milioane de oameni, conform cifrelor furnizate de primarul orașului.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Rio, unde in timpul carnavalului este organizata o parada somptuoasa cu care monumentale care atrage anual milioane de turisti, cinci din principalele scoli de samba si-au anuntat recent dorinta de a amana editia din 2021. Aceste scoli nu doresc un carnaval pana cand nu este produs un vaccin impotriva noului coronavirus.

De asemenea, Sao Paulo a anulat deja parada LGBTQ + programata sa fie organizata in iunie, una dintre cele mai mari de acest gen din lume. Totodata, un alt eveniment care atrage milioane de participanti, Marsul pentru Iisus, prevazut pentru luna iulie, a fost amanat, urmand sa aiba loc in luna noiembrie.

Ministerul Sănătăţii a anunțat până acum peste 2,34 de cazuri confirmate şi peste 85.000 de decese, în timp ce aproape 1,6 milioane de persoane s-au vindecat. Deși, se crede că cifrele reale sunt mult mai mari din cauza testării insuficiente în ţara sud-americană, care are 210 milioane locuitori.

În prezent, Brazilia este unul dintre focarele pandemiei de coronavirus, fiind a doua ţară cea mai afectată după Statele Unite.