Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Daniel. Ce trebuie să faci neapărat astăzi

Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Daniel. Ce trebuie să faci neapărat astăzi

De sărbătoarea Sfântul Daniel, creştinii ortodocşi respectă cu sfinţenie o serie de tradiţii şi obiceiuri pentru a le merge bine tot anul.

Sfântul Daniel, 17 decembrie, este o sărbătoare mare pentru creștini. Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Daniel. Numele Daniel este de origine ebraică și înseamnă „Domnul este Judecătorul meu” sau „Domnul judecă”.

Cine a fost Sfântul Daniel

Sfântul Proroc Daniel s-a născut în seminție împărătească, mai exact cea a lui Iuda. Sfântul a trăit cu 460 de ani înainte de Hristos.

În momentul în care Ierusalimul a fost cucerit, Sfântul Proroc Daniel, alături de tinerii Anania, Azaria și Misail au fost toți luați drept robi. Pentru că el era cel mai înțelept, Daniel de împăratul Nabucodonosor la palatul său.

Sfântul trebuia să îi explice visele pentru că niciun vrăjitor de la palat nu reuşise acest lucru.

Mai mult decât atât, Daniel a trăit mare parte a vieții sale în exilul babilonian, dar a continuat să slujească credinței și Dumnezeului său în ciuda provocărilor și schimbărilor de regim.

Prorocul Daniel este un personaj respectat în tradiția iudaică și creștină. Iar Cartea Prorocului Daniel rămâne una dintre cărțile semnificative ale Vechiului Testament. Atât din punct de vedere istoric, cât și profetic.

Calendar Ortodox, 17 decembrie. Sfântul Proroc Daniel, ocrotitorul tinerilor şi al celor aflați în primejdii

sursa: basilica.ro

Profețiile prorocului din gropile cu lei

Cartea profetului ­Daniel este cea mai surprinzătoare din Biblie. Aceasta este o parte a Vechiului Testament al Bibliei și face parte din categoria cărților profetice. Cartea Prorocului Daniel este structurată în două părți principale.

Primele șase capitole conțin relatări istorice, inclusiv povestea binecunoscută a lui Daniel în groapa cu lei și a prietenilor săi în cuptorul ars. Ultimele șase capitole conțin viziuni profetice, inclusiv celebrele viziuni ale statuii în capitolul 2 și ale fiarelor din capitolul 7.

De asemenea, cartea conţine mesaje teologice importante. Cum ar fi credința puternică în Dumnezeul lui Israel, suveranitatea divină asupra istoriei și încrederea în planul lui Dumnezeu pentru poporul său.

Cartea prorocului Daniel este redactată în trei limbi: ebraică, aramaică și greacă. Aceasta pentru că deja din versiunea ebraică cam o jumătate din carte (2, 4-7) era scrisă în aramaica imperială folosită în Imperiul Pers. Iar apoi, în versiunea greacă, au fost adăugate unele capitole redactate chiar în greacă.

Refuză să se închine idolilor și este aruncat într-o groapă cu lei, în vremea împăratului Darie, din care va ieși nevătămat. În urma acestei minuni, împăratul Darie a scris la toate popoarele:

Mesaje de Sfântul Daniel

Dacă ai prieteni sau rude care poartă acest nume trebuie să le transmiți urări bune și „La mulți ani”. Pe lista numelor derivate se află următoarele: Daniil, Dana, Daniela, Dan, Dani, Dănuța, Dănuț.

Urări pentru persoanele care poartă numele de Daniel sau derivatele acestuia:

  • Fie ca această zi să fie o binecuvântare în viața ta, să aducă iubire și noroc în viața ta!
  • Draga mea prietenă, cu ocazia zilei tale de nume, îți urez la multi ani și mult succes în carieră!
  • Astăzi este o zi specială pentru tine. Fie ca Sfântul Daniel să aducă binecuvântare în sufletul tău și mult noroc!
  • Să fii mereu tânăr și zâmbitor! Fie ca această zi să îți aducă numai bucurie!
  • La mulți ani, cu ocazia acestei zile importante. Îți dorim mult noroc, iubire și liniște sufletească!
  • Cu ocazia acestei zile deosebite, noi îți urăm la mulți ani și te îmbrățișam cu drag! Fie ca Sfântul Daniel să te
  • vegheze peste tot!
  • Cu ocazia acestei zile, îți doresc sănătate, noroc și fericire!
  • Astăzi, Sfântul Daniel să îți aducă fericire și să te ferească de încercările grele din viață

Ne puteți urmări și pe Google News