Plecarea precipitată a lui Bebe Cotimanis de la Românii au talent a ridicat multe semne de întrebare. Comunicatul prin care se anunţa înlocuirea lui cu Florin Călinescu, în juriul celui mai urmărit show de divertisment din România, nu a oferit explicaţia schimbarii . „Datorită experienței sale, Bebe Cotimanis, jurat în sezonul cinci Românii au talent, a contribuit din plin la descoperirea talentelor și a mizat de fiecare dată pe emoția pe care concurenții au reușit să o transmită. În perioada următoare, actorul se va dedica proiectelor de televiziune și teatru în care este implicat”, se arata in comunicatul ProTV.

Speculaţiile din presă s-au grăbit să dea ca motiv o presupusă cearta cu Mihaela Rădulescu. Imediat însă, Bebe Cotimanis a făcut o declaraţie pentru adevărul.ro. În acord cu cele spuse în comunicat, el sublinia că decizia îi aparţine, iar motivul ar fi multele solicitări profesionale. "Am avut de ales între mai multe proiecte atât ale Pro TV, cât şi unele strict personale, dar şi profesionale – trei piese de teatru şi colaborări. Anul acesta «Românii au talent» va avea cu siguranţă un Bebe lipsă şi un Florin în plus. Este decizia mea, nimeni nu este profesional de neînlocuit, iar când în locul meu vine Călinescu, un om plin de umor şi cunoştinţe într-ale showbiz-ului, lucrul acesta nu poate fi decât benefic”.

Justificarile lui Cotimanis nu stau însă în picioare. Cu doar câteva zile înainte de anunţul făcut de ProTV el povestea că se pregăteşte de filmările pentru „Românii au talent".
„Săptămâna viitoare vom fi la Cluj, pentru „Românii au talent“, pe urmă avem Chişinău, Craiova, Iaşi. Avem de alergat 4-5 săptămâni. Jurizăm opt ore pe zi, patru ore pauză de prânz, din nou patru ore pauză seară. Ne-apucă 12 noaptea”.

Asta nu înseamnă însă că o cearta cu Mihaela Rădulescu ar fi fost un motiv serios pentru a fi schimbat din juriul "Românii au talent". Să nu uităm că Mihaela a provocat un adevărat scandal cu afirmaţiile sale la adresa homosexualilor, ceea ce i-a adus divei încetarea colaborării cu două reviste şi o amendă de 3.000 de lei de la CNCD. La ProTV a rămas. Mai mult, în sezonul trecut singurul coleg pe care Cotimanis l-a promovat pe pagina sa de socializare a fost chiar… Mihaela Rădulescu.

Reţeta scandaloasă a divei de la Monaco a reuşit să genereze însă mai multe ştiri în media decât toate talentele înscrise în show, iar fanii i-au urmărit cu mult interes fiecare idee năstruşnică.

Alături de Florin Călinescu, o personalitate în televiziune, dar şi unul dintre cei mai acizi comentatori, reteta Mihaelei Rădulescu va fi mai puternică. Cum Florin Călinescu a fost convins, după doi ani, să revină la ProTV, fără îndoială acesta va fi exact ingredientul de care "Românii au talent" are nevoie. Formatul, ajuns la al şaselea sezon, va fi revigorat şi va aduce, mai mult ca sigur, un plus de audienţă. Pe lângă talentele din emisiune, producătorii mizează pe replicile spontane dntre cei doi şi pe abordări neconvenţionale.