Tot mai multe persoane care se infectează cu coronavirus pot să folosească acest medicament foarte cunoscut. Recomandarea venită de la specialiști

sursa: arhivă EVZ

Reprezentanții Agenţiei Europene pentru Medicamente au anunțat că trebuie mărită aria de întrebuințare a medicamentului RoActemra (Tocilizumab).

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat, luni, mărirea ariei de utilizare a medicamentului RoActemra (Tocilizumab), care a fost dezvoltat de grupul farmaceutic Roche împotriva artritei. Medicamentul este adecvat pentru pacienţii adulţi diagnosticaţi cu COVID-19, care au nevoie de tratament sistemic cu steroizi şi la cei care necesită suport de oxigen sau ventilare mecanică.

EMA a dat aprobare pentru folosirea împotriva coronavirusului a unui medicament utilizat în lupta cu artrita

Conform reprezentanților EMA, comitetul său pentru medicamente de uz uman a evaluat datele medicale furnizate de un studiu realizat pe mai mult de 4.000 de adulţi spitalizaţi din cauza COVID-19 şi a ajuns la concluzia că beneficiile aduse de acest medicament sunt mai mari decât riscurile pentru pacienţii din categoriile menţionate.

Aprobarea dată de EMA intervine într-o perioadă în care Europa a depăşit pragul de 75 de milioane de infectări cu noul coronavirus, iar omenirea se confruntă cu răspândirea noii variante Omicron, conform Agerpres.

Aprobarea oficială a medicamentului produs de grupul Roche va trebui să fie acordată de Comisia Europeană, care respectă de obicei recomandările formulate de EMA. RoActemra, cunoscut şi sub denumirea de Tocilizumab, este un medicament creat împotriva artritei, care a fost autorizat de urgenţă în luna iunie de FDA pentru a fi administrat în Statele Unite pacienţilor cu COVID-19 care au nevoie de oxigen.

OMS a cerut grupului Roche să asigure o distribuţie echitabilă a medicamentului RoActemra

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a recomandat la rândul ei acest medicament după rezultatele promiţătoare furnizate de un studiu clinic, a colaborat cu grupul Roche pentru ca acest medicament să ajungă cât mai repede în regiuni ale lumii unde nu era folosit până în prezent.

În august, OMS a cerut grupului Roche să asigure o distribuţie echitabilă a medicamentului RoActemra pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 după ce stocurile au scăzut foarte mult în urma creşterii numărului de infectări.

În aceeaşi lună, grupul Roche a raportat o creştere spectaculoasă a cererii pentru acest medicament, după ce comenzile au ajuns să fie cu 400% mai mari decât nivelurile înregistrate înainte de pandemia de COVID-19.