Tort diplomat cu pișcoturi. Un desert ideal pentru petrecerea de Revelion

Sursa foto: cofetaria-ina.roSursa foto: cofetaria-ina.ro

Sursa foto: cofetaria-ina.ro

Tort diplomat cu pișcoturi, un desert extrem de îndrăgit de copii, dar și de adulți. Dacă ai început deja să-ți faci un necesar pentru petrecerea de Revelion, nu știi exact ce desert să prepari și nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, această rețetă poate fi o alegere minunată.

Orice gospodină conștiincioasă începe prin a scoate toate ingredientele din frigider și debara pentru a sta la temperatura camerei, un proces esențial. Iată ce trebuie să ai la dispoziție pentru a prepara un tort diplomat delicios.

Ingrediente:

  • 5 ouă întregi
  • 200 grame de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 40 grame gelatină granulată sau foi
  • 450 grame compot de ananas sau alte fructe
  • 30 grame coajă confiată de portocală
  • 750 grame frișcă lichidă, îndulcită
  • fructe preferate proaspete, din compot: ananas, kiwi, mandarine, portocale, căpșuni, zmeură
  • 12 pișcoturi de șampanie

Cum prepari cel mai delicios tort diplomat

Într-un bol de dimensiuni mici adaugi 100 de mililitri de sirop de ananas. Peste sirop adaugi gelatina și o lași la hidratat.

Ouăle și zahărul trebuie făcute la bain-marie. Mai exact, într-o cratiță mică se adaugă ouăle și zahărul, iar această cratiță se așează peste o oală cu apă fierbinte. Ai mare grijă ca apa clocotită să nu atingă cratița în care se prepară ouăle împreună cu zahărul. Focul aragazului trebuie să fie mediul. Cu ajutorul unui tel se amestecă intens ouăle și zahărul pentru ca aceste două ingrediente să se omogenizeze. Dacă aveți la dispoziție un termometru pentru gătit, amestecul trebuie să ajungă la 80 de grade Celsius. În caz contrar, focul trebuie oprit în momentul în care consistența este una de budincă. Crema rezultată trebuie lăsată la răcit.

În momentul în care crema mai este doar puțin călduță se adaugă gelatina hidratată și se încorporează uniform. În aceeași cratiță se pune coaja de portocală confiată, fructele din compot și cele proaspete, tăiate înainte cuburi de dimensiuni potrivite sau în funcție de preferințe.

Cu ajutorul unui mixer bateți frișca lichidă. Testul castronului deasupra capului nu trebuie ratat. În momentul în care frișca are consistența potrivită se încorporează cu crema de ouă și fructele adăugate anterior.

Forma pentru tortul diplomat trebuie să aibă un diametru de 25 de centimetri și bineînțeles inel detașabil.

Începeți prin a îmbrăca forma pe interior cu folie de prospețime. Ulterior, la baza formei se adaugă pișcoturi însiropate. După preferințe, tortul poate fi îmbrăcat și de jur împrejur cu pișcoturi. Peste se toarnă o treime din crema obținută, apoi se mai pune un strat de pișcoturi înmuiate în sirop. Restul compoziție se toarnă în formă, se netezește, apoi se dă la frigider pentru 5-6 ore. De preferat este ca tortul să fie tăiat abia a doua zi. Dacă doriți îl puteți decora cu frișcă și fructe.

Poftă bună!