Majoritatea oamenilor fac anumite greșeli în bucătărie care pot strica mâncarea și care pot să le pună viața in pericol. Cu toate astea, există soluții pentru a scăpa de gafele culinare.
Majoritatea oamenilor gătesc și petrec ore întregi în bucătărie, dar nu își dau seama că fac unele greșeli. Acum nu mai este greu să găsești rețete. Bucătarii faimoși scriu pe Google rețete, dar uită să specifice și ce nu au voie să facă gospodinele în bucătărie. Este indicat să eviți să faci aceste greșeli:
Decongeralea cărnii la temperatura camerei
Dacă decongelezi carnea la temăperatura camerei, bacteriile se pot înmulți mai rapid, iar carnea se poate strica. Soluția este să o muți din congelator în frigider. O altă metodă eficientă este să pui carnea în apă rece cu gheață, într-o pungă etanșă.
Clătești legumele cu apă
Multe gospodine clătesc legumele cu apă, dar asta este o mare greșeală. Tot ce trebuie să faci este să le freci cu mâinile pentru a începărta microbii și pesticidele, nu doar murdăria vizibilă. O altă soluție este să adaugi în apă un strop de bicarbonat.
Folosești fructe uscate nehidratate
Dacă vrei să le incluzi într-o salată sau într-un preparat gătit, ar trebui să le adaugi în apă clocotită pentru aproximativ 15 minute. Dacă nu vei face asta, ele își vor pierde gustul și se vor strica.
Marinezi carnea mai mult de 12 ore
Carnea se lasă la marinat doar 20 de minute, potrivit bucătarilor. Nu vei avea un gust mai intens dacă o vei ține mai mult la marinat, ba chiar se va strica mai repede.
Frămânți aluatul prea mult timp
Aluatul se frământă mai mult la pizza, dar acest lucru nu este valabil și în cazul plăcintelor. El trebuie să fie pufos, fraged și sfărmicios, potrivit A3.
Atenție la curățenia din bucătărie
Nu te poți apuca de gătit dacă nu ai făcut curățenie în bucătărie. Eliminarea grăsimilor și a mirosurilor neplăcute din bucătărie reprezintă o adevărată provocare pentru toate gospodinele, dar este esențială.
Este nevoie doar de o linguriță de bicarbonat de sodiu și una de scorțișoară măcinată. Ele se amestecă și se pun într-un vas termorezistent care se introduce în cuptor, la o temperatură de 180 de grade. Se lasă aproximativ 15 minute și gata. Spor la gătit!