Evenimentul Zilei > Actualitate > Topit în palme, apoi se distribuie UNIFORM. Secretele femeilor DIN ORIENT
Topit în palme, apoi se distribuie UNIFORM. Secretele femeilor DIN ORIENT

Topit în palme, apoi se distribuie UNIFORM. Secretele femeilor DIN ORIENT

Analiştii vorbesc despre faptul că, în prezent, femeile din întreaga lume se reîntorc acum către procedeele de înfrumuseţare naturale.

Mai ales către tratamentele folosite de către femeile din India şi Orientul Mijlociu, despre care se presupune că au avut întotdeauna la îndemână ingrediente naturale extrem de benefice: unt de cocos, ulei de susan sau migdale, dar şi lămâile sau turmericul.

Din turmeric

Apa de trandafiri este numai unul dintre secretele de frumuseţe ale femeilor din Orient. Are un parfum senzaţional şi în acelaşi timp un efect benefic, tonifiant şi revigorant asupra tenului, potrivit yahoo.com.
Turmericul sau curcuma este un condiment folosit intens în India şi Pakistan. Este obţinut din rizomii plantei cu acelaşi nume, care sunt fierţi, copţi, apoi măcinaţi până devin o pulbere fină de culoare portocalie. Mai poartă denumirea de şofran indian şi este utilizat sub formă de mască facială în ritualurile de dinaintea nunţii în India şi Pakistan. Masca obţinută din turmeric, numită Ubtan sau Uptan, are rolul de a curăţa intens porii, luminează tenul şi previne apariţia coşurilor.

Alegere ideală

Părul lung, negru şi strălucitor al femeilor din Asia este întreţinut cu unt de cocos, un ingredient ale cărui beneficii sunt transmise din generaţie în generaţie de mii de ani. O bucăţică de unt de cocos este topit în palme, iar apoi uleiul se distribuie uniform pe scalp şi lungimea părului. Îi oferă rezistenţă şi strălucire, netezeşte cuticulele de la suprafaţa firelor, prevenind degradarea.
De asemenea, femeile din Orientul Mijlociu taie lămâile pe jumătate şi îşi masează tenul cu ele, apoi se clătesc. Acidul citric acţionează precum un exfoliant chimic, îndepărtând celulele moarte, oferind pielii strălucire şi supleţe.
Folosită pentru vopsirea părului în nuanţe delicate de castaniu sau roşcat, henna are spre deosebire de vopselele permanente din comerţ şi efecte benefice asupra sănătăţii părului. Fiind un extract natural din planta cu acelaşi nume, henna întăreşte firul de păr, îi oferă strălucire şi rezistenţă. Este o alegere ideală pentru femeile cu părul fin şi subţire.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News