US News & World Report a lansat ieri lista cu cele mai bune locuri de muncă pentru 2020. Din păcate, pentru toți angajaţii stresați care citesc această poveste, au existat puţine locuri de muncă cu remunerații mari şi stres scăzut. Printre meseriile cele mai avantajate se află şi Ortodontia (o specialitate a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticul, prevenirea și corectarea dinților și maxilarelor).

Oamenii din această profesie câştigă în medie 225.760 de dolari pe an. Dar de ce nu sunt la fel de stresați ca ceilalţi? „Medicii ortodonţi lucrează numai cu programare și au puține situații de urgență”, explică Whitney Blair Wyckoff. Mai mult, au fost mai puțin de 10 locuri de muncă cu salarii mari, care au avut un nivel mediu de stres. Printre aceștia s-au numărat stomatologii, optometriştii, politologii, dezvoltator de software sau matematicienii.

68% dintre persoanele care realizează peste 200.000 de dolari sau chiar mai mult spun că au fost stresați la muncă, comparativ cu aproximativ jumătate din cei care câştigă între 75.000 și 200.000 $ și doar 38% care fac între 51.000 și 75.000 de dolari. Iar cei cu venituri şi mai mici decât aceștia sunt şi mai stresați, 47% spun că munca lor îi stresează, notează marketwatch.

Acestea sunt, potrivit raportului, cele mai bune 10 locuri de muncă

1. Dezvoltator software
2. Stomatolog
3. Director de servicii medicale
4. Ortodontist
5. Asistent medical
6. Statistician
7. Medic
8. Specialist în tulburări de vorbire
9. Chirurg  maxilo-facial (chirurgia orală și maxilo-facială este specializată în chirurgia feței, gurii și maxilarelor).
10. Veterinar.

Te-ar putea interesa și: