În ziua de astăzi, când se vorbeşte despre terorism, oamenii se gândesc în special la atacul de pe 9 septembrie 2011 asupra turnurilor gemene sau despre masacrul din redacţia publicaţiei franceze Charlie Hebddo. Totuşi, mulţi uită, sau pur şi simplu nu ştiu, despre cele mai importante atacuri teroriste ale căror autori au rămas necunoscuţi
10. În noiembrie 1979, câteva sute de militanţi care plănuiau să doboare guvernul saudit au intrat în cel sfânt loc al islamului- Marea moschee de la Mecca- şi au revendicat-o. Au blocat intrările şi ieşirile şi au luat aproape 100.000 de ostatici. Totul a durat aproape două săptămâni, iar luarea de ostatici a influenţat formarea cunoscutei grupări Al-Quaeda, condusă de Osama Bin Laden, care a schimbat pentru totdeauna islamul.
9. Pe 30 aprilie 1980, şase oameni care făceau parte dintr-o mişcare revoluţionară au luat cu asalt ambasada Iranului din Londra. Au luat 26 de oameni ostatici, inclusiv angajaţi ai ambasadei, câţiva membri ai BBC, turişti şi un poliţist. Teroriştii cereau independenţa Khuzestanului, o provincie iraniană şi eliberarea câtorva prizonieri politici reţinuţi în Iran. Au cerut şi un avion care să îi scoată din marea Britanie. Mai târziu, teroriştii au dat drumul câtorva ostatici, pentru a atrage atenţia mass-mediei. După 6 zile, au ucis un ostatic şi i-au aruncat trupul dintr-o clădire. În acel moment, serviciile speciale aeriene britanice au lansat atacuri asupra clădirii. Cinci dintre cei şase terorişti au fost omorâţi, iar ultimul a fost condamnat la 27 de ani de închisoare. Totodată, în timpul atacului, un ostatic şi-a pierdut viaţa.
8. Avionul UTA 772 zbura din Congo în Paris, când a explodat în Sahara, sudul Nigeriei, pe 18 septembrie 1989, omorând 170 de oameni. Aparent, explozia a fost stârnită de o bombă care era într-o valiză.
Şase membri ai serviciilor de inteligenţă din Liban au fost găsiţi vinovaţi, iar explozia a fost din ordinul lui Gadhafi, drept o răzbunare pentru sprijinul pe care Franţa l-a acordat Chad, o ţară din Africa, într-o dispută cu Libia.
7. În timpul invaziei israeliene în Lebanon, în noiembrie 1982, primul atac de tip kamikaze s-a petrecut când Ahmed Quasir, un băiat libanez de 15 ani, a condus o maşină până aproape de centrul armatei israeliene din Lebanon. Rezultatele exploziei au fost catastrofale, o clădire de 8 etaje a fost doborâtă, 76 de soldaţi israelieni au murit, şi alţi 14 civil au fost ucisi. Israel a negat că ar fi un act de terorism, afirmând că imobilul s-ar fi prăbuşit din cauza unei explozii provocate de gaze.
6. Pe 14 februarie, 1998, 13 bombe, cu o rază de 12 kilometri, au fost plantate în zone diferite ale Indiei. 46 de oameni au murit, iar alţi 200 au fost răniţi. Bombele au dus la lupte grele între musulmanii indieni şi hinduşi.
5. Două bombe au explodat pe aeroportul internaţion din Madras, India, pe 2 august 1984. Explozia a distrus terminalul sosiri, omorând 29 de oameni şi rănind alţi 38.
Totuşi, bombele nu erau menite să ajungă pe aeroport, ci în diferite părţi ale aeroportului din Sri Lanka. Ascunse în genţi de voiaj, bombele au fost controlate, iar proprietarul a plătit în plus pentru bagaj extra, înainte să dispară.
4. Pe 16 aprilie 1925, o bombă a explodat în biserica Sf. Nadelya, din Bulgaria. Explozia a distrus cupola principală, care s-a prăbuşit în timp ce înăuntru erau oameni, omorând 231 de persoane şi rănind alte 500.
Bomba a explodat în timpul înmormântării generalului Konstantin Georgiev, care a fost asasinat cu două zile înainte de membrii partidului comunist bulgar, care a bombardat biserica. Ţinta a fost conducătorul bulgar Tsar Boris III, care a ajuns mai târziu la înmormântare şi a ratat explozia.
3. Un incendiu mistrios a distrus o cinema din Iran pe 19 august 1978. Când incendiul a fost stins, 377 dintre cei 700 de oameni dinăuntru arseseră de vii. Nu se ştie încă cine a pornit incendiul, dar este cunoscut faptul că acesta a fost provocat, pentru că ieşirile din cinema erau blocate dinăuntru.
Secţia de poliţie era la aproximativ 100 de metri depărtare, dar totuşi, ofiţerilor le-a luat mult timp până să ajungă la scena dezastrului. Hidranţii din zonă nu funcţionau, iar popmpierii care au sosit la faţa locului nu aveau apă în rezervoarele utilajelor. Pompierii stăteaua afară în timp ce oamenii din cinema urlau şi ardeau de vii înăuntru.
2. Pe 5 aprilie 1986, o bombă a explodat la discoteca La Belle, în vestul Berlinului, omorând doi soldaţi americani, şi o femeie de origine turcă şi rănind 229 de oameni. Discoteca era preferata militarilor americani. La zece zile după ce preşedintele SUA Ronald Reagen a învinovăţit Libia de acest atac, SUA a comandat raiduri aeriene împotriva Tripoli şi Benghazi.
1. Pe 7 octombrie 1985, Achille Lauro, un vas de croazieră italian, a fost deturnat de patru bărbaţi din frontul de eliberare pakistanez. Atacul a fost bine planificat, iar cei patru bărbaţi aveau ajutorul altor doi, care nu erau la bordul navei.
Pretinzând că sunt latin-americani, bărbaţii au adus arme la bord, cu care plănuiau să atace soldaţii israelieni atunci când nava aungea în Israel. Iniţial, atacatorii au ţinut armele în rezervor, dar le-au dus apoi în camerelor lor. Când oamenii din personalul vasului au intrat în camerele lor, au văzut din greşeală armele.
Drept rezultat, teroriştii şi-au început asaltul prematur. Au luat ostatici 320 de oameni care făceau parte din personalul vasului şi 80 de pasageri. Teroriştii cereau eliberarea câtorva deţinuţi palestinieni închişi în închisori din Israel.
Teroriştii şi-au negociat libertatea în schimbul eliberării ostaticilor, însă SUA a comandat atacuri, cei patru bărbaţi fiind arestaţi.