Cel mai renumit politician globalist împiedică Marea Britanie să părăsească UE scrie Daily Telegraph din Marea Britanie, care citează "surse din Paris". Omologul globalist Emmanuel Macron a primit sfaturi de la Tony Blair cu privire la  Brexit. Ziarul a raportat că Blair s-a întâlnit, de asemenea, cu Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene, pentru a discuta despre Brexit, sfătuind UE să nu dea deloc concesii Marii Britanii și că astfel de tactici îi vor face pe liderii britanici să renunțe la Brexit. 

Cele mai recente revendicări vin după ce The Times de duminică, a susținut, citând și surse, că Blair i-a comunicat lui Macron: "Trebuie să vă țineți ferm, aşa vom ajunge să rămânem".  Un membru al parlamentului britanic care a vorbit cu The Telegraph despre afirmațiile referitoare la activitățile necurate ale lui Blair a exprimat faptul că un fost prim-ministru care lucra împotriva intereselor propriei sale națiuni prin sprijinirea puterilor străine de a submina suveranitatea britanică a fost fără precedent în istoria britanică contemporană. Politicianul a descris comportamentul lui Blair drept "total inacceptabil". 

Când Telegraful a ajuns la Blair să-i dea o șansă să răspundă acestor afirmații, un purtător de cuvânt a declarat: "Nu comentăm asupra întâlnirilor private".  Comportamentul lui Blair este doar cel mai recent într-o serie de mișcări făcute în timpul campaniei sale de lobby necontenit împotriva deciziei poporului britanic de a părăsi UE, care a început atunci când și-a unit forțele cu fostul lider al partidului Conservator John Major.

La doar câteva zile după ce britanicii au votat să părăsească UE, Blair și-a schimbat strategia și a început campania pentru un al doilea referendum.  Anul trecut, Blair și-a continuat cruciada împotriva deciziei poporului britanic de a părăsi UE atunci când  în Portugalia a declarat: "sunt 100% împotriva Brexit … Până la sfârșit, voi face tot ce pot pentru a opri  ", titrează thetelegraph.