TRAFIC DE INFLUENŢĂ LA CSM, PE LÂNGĂ LIDERI AI USL. VEZI ce spun politicienii

TRAFIC DE INFLUENŢĂ LA CSM, PE LÂNGĂ LIDERI AI USL. VEZI ce spun politicienii

Descinderea procurorilor DNA la sediul CSM a provocat o avalansă de reacţii din partea a numeroşi politicieni. Toni Greblă a vorbit despre "un adevărat cutremur în justiţia din România", vicepreşedintele PNL a declarat că totul "este o poveste cusută cu aţă albă" , iar senatorul PSD, Dan Şova a afirmat că procurorii DNA ar trebui să spună transparent pe cine vizează ancheta.

La scurt timp de la descinderea procurorilor DNA la sediul CSM, unde un membru al Consiliului Superior al Magistraturii şi fostul său consilier sunt acuzaţi de trafic de influenţă, pesedistul Toni Greblă, preşedintele Comisiei juridice din Senat, a vorbit despre "un adevărat cutremur în justiţia din România". Greblă a precizat că în justiţia din România există o "tensiune legată de acapararea funcţiilor de conducere".

Chiar dacă surse EVZ indică faptul că George Bălan, membru al CSM, şi fostul său consilier Marcel Sâmpetru îşi negociau funcţiile pentru Procuror General al României, respectiv şef al DNA, cu lideri din USL, Toni Greblă s-a abţinut să comenteze pe marginea acestor informaţii. "Obiectiv privind lucrurile, este un adevărat cutremur în justiţia românească. Din acest punct de vedere, după ce vom fi lămuriţi cu privire la ce s-a întâmplat trebuie luate măsurile cele mai potrivite. Sunt convins că DNA-ul va reacţiona corespunzător şi CSM la fel. (...)Sunt acuzaţi de comiterea unor fapte, dar nu ştim despre ce anume este vorba. Solicit DNA-ului ca la momentul considerat de ei oportun să dea un comunicat de presă mai lămuritor. Până atunci refuz orice tentativă de asociere a acestei achete cu acţiuni ale fruntaşilor PSD", a mai declarat Greblă, conform Agerpres. Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, a declarat într-un interviu pentru RFI, că descinderile DNA de la CSM par "o poveste cusută cu aţă albă", care se mulează  pe o temă de campanie lansată public de Traian Băsescu şi de susţinătorii acestuia. "Pare însă - şi eu sper din tot sufletul să nu fie adevărat, să fie o anchetă independentă şi să fie un demers în litera şi spiritul legii - pare însă, cred că dubii avem dreptul să avem, pare o poveste cusută puţin cu aţă albă, pentru că în mod ciudat este o ştire, un zvon deocamdată, care se mulează aşa, în mod surprinzător, pe o temă de campanie lansată în spaţiul public de Traian Băsescu şi susţinătorii săi. Sper să nu fie aşa, sper să fie vorba de un demers independent, în deplină legalitate", a declarat Voicu pentru RFI. Senatorul PSD Dan Şova a precizat că ar fi corect dacă procurorii DNA vor spune pe cine vizează ancheta. "Având în vedere susţinerea procurorilor DNA, pentru că până la urmă eu spun că s-a întâmplat asta, cred că cel mai simplu ar fi ca azi (n.r. miercuri) să iasă procurorii de la DNA în mod public şi transparent să spună pe cine vizează ancheta, pe ce probe se bazează. (...) Am înţeles că înregistrările sunt vechi de o lună, când preşedinte era Traian Băsescu. Eu personal nu-mi pot imagina că cineva a făcut trafic de influenţă la şeful statului dar... dacă zic procurorii DNA...", a declarat pentru AGERPRES senatorul PSD. CITIŢI ŞI:

  • Ponta reacţionează pe Facebook la scandalul din CSM: "Iată încă o dovadă că nu se poate coabita cu Traian Băsescu. Sunt imun"
  • DESCINDERI DNA la sediul CSM. Membru al Consiliului Superior al Magistraturii, acuzat de trafic de influenţă. El îşi negocia, cu lideri USL, numirea ca Procuror General, în locul lui Kovesi

Ne puteți urmări și pe Google News