Evenimentul Zilei > Politica > Tomac: PMP cere demisia lui Ponta. În caz contrar vom PROTESTA duminică în Piaţa Victoriei
Tomac: PMP cere demisia lui Ponta. În caz contrar vom PROTESTA duminică în Piaţa Victoriei

Tomac: PMP cere demisia lui Ponta. În caz contrar vom PROTESTA duminică în Piaţa Victoriei

Partidul Mişcarea Populară solicită demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier şi a anunţat că, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, va fi organizat duminică un mare miting de protest în Piaţa Victoriei pentru a cere prim-ministrului să renunţe la şefia Executivului.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că faptele pentru care este acuzat premierul sunt extrem de grave şi că situaţia în care acesta se află îl obligă "să aibă o poziţie de om de stat, nu de politruc care încearcă să tragă de timp încercând să se ascundă de faptele pentru care este acuzat".

"Orice zi în care domnia sa rămâne la Palatul Victoria aduce prejudicii mari României, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern", a declarat preşedintele PMP.

Eugen Tomac a adăugat că Victor Ponta este premier în funcţie al unei ţări care este membru al UE şi al NATO, "într-o perioadă foarte dificilă, în care la frontierele României există tot mai multă instabilitate".

"Victor Ponta nu mai poate astăzi să răspundă criteriilor şi nici să facă faţă responsabilităţilor care îi revin unui şef de Guvern dintr-un stat membru al UE. (…) Nu discutăm despre persoana Victor Ponta, discutăm despre omul politic Victor Ponta care deţine funcţia de prim-ministru. Îi solicităm de urgenţă să îşi prezinte demisia. În caz contrar, dacă nu o va face astăzi sau mâine, PMP îi invită pe toţi cetăţenii de bună-credinţă duminică, la ora 12,00, în faţa sediului Guvernului României să îi cerem împreună demisia primului-ministru Victor Ponta", a spus preşedintele PMP.