După protestele violente din Londra, Facebook şi Twitter au devenit inamicul numărul unu

După protestele violente din Londra, Facebook şi Twitter au devenit inamicul numărul unu

Reţelele de socializare, considerate de mare ajutor în timpul revoltelor din Africa de Nord, au devenit inamicul numărul unu în Marea Britanie, după valul de violenţe izbucnite la Londra.

După modelul evenimentelor din Egipt sau Tunisia, şi protestele de aici au fost coordonate şi programate prin intermediul Facebook şi Twitter.

Premierul britanic David Cameron avertiza, joi, în Parlament, că ia în calcul împiedicarea utilizării reţelelor de socializare şi a serviciilor de mesagerie de către cei care le folosesc pentru a incita la violenţă.

Primele măsuri au fost deja luate: printre sutele de arestaţi care au devastat tot ce le-a ieşit în cale s-au numărat şi persoane suspectate că au folosit Facebook, Twitter şi mesageria BlackBerry Messenger (BBM) pentru a incita la violenţă. Breivik a pus pe jar Germania

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacul comis, la Oslo, de norvegianul Anders Breivik, a tulburat apele inclusiv în Germania, unde ministrul de interne, Hans-Peter Friedrich, s-a declarat îngrijorat că extremiștii îşi fac tot mai mulți adepți prin intemediul acestor rețele. În paralel, miniștrii de interne din mai multe landuri germane au cerut interzicerea organizării de întâlniri prin Facebook, după ce mii de oameni au apărut la petreceri unde primiseră invitații în mod accidental, a informat Deutsche Welle.

Oficiali ai Biroului pentru Protecția Constituției din Germania susțin că extremiștii preferă platformele de chat online, însă sunt atrași tot mai mult și de rețelele de socializare.