Evenimentul Zilei > Horoscop > Toate planetele sunt în mișcare directă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Toate planetele sunt în mișcare directă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Toate planetele sunt în mișcare directă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Magnetismul personal este în creştere. Astăzi nu te implica în conflicte cu semnele de apă şi foc. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.

Horoscop 14 ianuarie

Toate planetele sunt în mișcare directă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Pe 14 ianuarie s-au născut Albert Schweitzer,Faye Dunaway, Giulio Andreotti, Caterina Valente, Pierre Loti, Dimitrie Bolintineanu, Mihai Brediceanu, Benedict Gănescu, Victor Socaciu, Mihai Isbăşescu, Călin Popescu-Tăriceanu.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii Mucenici din Sinai şi Rait şi Sf. Nina.

În “Kalendar” iarăşi o sărbătoare veche, veche ca lumea – nimeni nu mai ştie cum se mai numeşte şi cum se ţine. Era un prilej de previziuni, de magie oraculară. Observarea cerului era importantă, probabil o moştenire de la augurii romani. Sau de la daci, de la Zamolxe, pe care Herodot îl creditează cu ştiinţa interpretării semnelor ceului, învăţată în Egipt şi/sau de la Pitagora.

Mircea Eliade îmi spunea că a studiat aceste corespondenţe dintre sărbătorile vechi şi cele creştine

Se mai ştie doar că dacă plouă sau ninge, e ceaţă sau alt fenomen meteo nefavorabil, preţurile vor creşte, “grâul se va scumpi” spune gromovnicul.

Despre vreme: În 14 ianuarie de va fi senin, anul va fi bun. De va fi tulburat, boală în dobitoace. De va fi ploaie se vesteşte scumpete.” (Olteanu, CPR, 2001, pag. 53, după CRP, 1944, pag. 6)

Peste sărbătoarea veche europeană oraculară de interes general, vreun consiliu ecleziastic a aşternut tot o sărbătoare colectivă, un exemplu de pioşenie şi de credinţă, Cuvioşii Părinţi ucişi în Sinai şi Rait. Mircea Eliade îmi spunea că a studiat aceste corespondenţe dintre sărbătorile vechi şi cele creştine, legătura dintre religia europeană şi cea orientală. Din nefericire nu a mai avut timp să-şi strângă gândurile într-un nou volum. Sau, nu a mai avut chef, după incendiul care i-a distrus biroul și, parțial, biblioteca! Sunt multe taine despre aceste lucruri, dar, “să nu tulburăm apele” cum spunea Profesorul!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE