Toată viaţa noastră este în smartphone. Singuri ne vindem fără cale de întoarcere. Adevărul din spatele fenomenului

Nimic din ceea ce facem pe telefon nu este privat. Cu toţii am devenit extrem de dependenți de telefoane, iar majoritatea nici nu își dau seama că aceste mici dispozitive extrem de sofisticate adună munți de informații despre fiecare dintre noi.

Telefonul tău știe cum arăți, știe sunetul vocii tale, ştie câţi bani ai cheltuit, știe cu cine te-ai întâlnit, știe unde ai fost la cumpărături, știe căutările tale pe internet și știe ce îți place să faci în timpul liber. De fapt, telefonul tău cunoaște literalmente totul despre tine și toate aceste informații sunt cumpărate și vândute în fiecare zi fără ca tu să știi.

Există multe companii care folosesc informațiile colectate de pe telefoanele noastre care sunt utilizate pentru o întreagă serie de scopuri alarmante.

Este foarte important să înțelegeți că telefonul dvs. este un instrument de supraveghere

Motivul pentru care reclamele de pe telefonul personal par atât de perfect potrivite,  este din cauza tuturor informațiilor pe care telefonul le-a adunat despre voi înainte. Tot mai mulți oameni sunt surprinși să vadă că apare o reclamă pentru un subiect despre care tocmai au discutat cu un prieten, dar nu e nimic întâmplător.

Poate i-ai povestit unui prieten despre o vacanță pe o insulă, când brusc ofertele despre ea apar pe feedul tău Facebook. Sau vorbești cu colegul tău că vrei să-ţi aranjezi grădina, când dintr-o dată apar anunțurile despre aparatele de tuns iarbă.  Experții din industrie insistă asupra faptului că telefoanele noastre nu ne „spionează” activ, dar recunosc că telefoanele noastre ne „spionează” în alte moduri.

Este ușor să ai impresia că telefonul ne spionează

 „Ne spionează de fapt, dar nu ascultă ”, a declarat pentru Alex Hamerstone, șeful practicii „Guvern, risc și conformitate” la firma de securitate IT TrustedSec: „Motivul pentru care vedem afișări care par să se coreleze cu ceea ce tocmai am vorbit este pentru că companiile de tehnologie și marketing colectează cantități mari de date personale și comportamentale despre noi, dar nu este spionaj - navighează pe internet, cumpără, postează pe social media și alte lucruri pe care oamenii le fac voluntar pe online”. Cu alte cuvinte ne vindem singuri fără prea mari eforturi din partea companiilor care ne vânează.

Dacă nu accepţi termenii lor eşti un izolat al societăţii

Majoritatea americanilor au ajuns să accepte publicitatea ca parte din viaţa lor fără să-şi dea seama informațiile pe care telefoanele le colectează sunt folosite în scopuri periculoase. Puteți ajunge într-un punct în care sunteți în esență un izolat al societății dacă nu sunteți pregătit să respectați un anumit set de norme, valori și comportamente corecte din punct de vedere politic.  Fiecare greșeală pe care o faceți va fi înregistrată de telefonul dvs., iar informațiile respective vor fi stocate și utilizate împotriva dvs. pentru tot restul vieții.

Toate acestea sună foarte ciudat, dar cu siguranță trăim vremuri dubioase

Sfatul ar fi să îți folosești telefonul numai când este necesar, dar, desigur, marea majoritate a populației nu va asculta niciodată acest sfat. Pentru că cei mai mulți dintre noi au devenit foarte dependenți de aceste mici dispozitive minunate și, în acest sens, ajutăm elita să construiască un sistem de monitorizare și control, spre deosebire de orice se vede în toată istoria umanităţii.

Cel mai simplu mod de a evita acest lucru este să încetați să oferiți companiilor online mai multe informații

Înainte de a lua un test online, încercați să aflați care este compania din spatele acestui test”, a avertizat Russell Holly, analist tehnologic. „Nu deschideți e-mail-uri care vin din locuri despre care nu ați auzit. Folosiți instrumente online precum Ghostery pentru a vedea cât de multe informații pe care site-urile pe care le vizitați în mod regulat vă urmăresc pe internet. Lucrul important nu este faptul că datele sunt colectate, ci modul în care aceste date sunt folosite pentru a crea o imagine digitală a dvs. ca persoană și care are capacitatea de a utiliza informațiile...”, scrie Fox News.