Toată lumea are aceste obiceiuri, dar ne omoară încet și sigur. Greșeli ce nu ar mai trebui repetate

sursa: doctorulzilei.ro

Există mai multe greșeli pe care le fac unii oameni, atunci când vine vorba despre alimentație și de combinați gastronomice. Un exemplu elocvent este cel al berii și alunelor.

Există câteva combinații alimentare care fac rău pentru că ne pun sănătatea în pericol. Așa că ar trebui evitate cât mai mult cu putință. Interesant este că cea mai cunoscută, cea dintre bere și alune, este nerecomandată de specialiștii în nutriție. Iată o listă a obiceiurilor alimentare ce ar trebui ocolite.

Alcoolul nu se amestecă cu băuturile dietetice

Combinarea Diet Coke cu alcool, obicei practicat de multe doamne atente la propria silueta, este foarte dăunătoare. Cola accelerează absorbția substanțelor care intră în intestin, astfel că, în organismul nostru pătrunde mult mai mult alcool. Și nu crește nivelul de alcool în sânge, dar se mărește și gradul de intoxicare. În cel mai bun caz va așteaptă o mahmureală rea de tot, și în cel mai rău - o intoxicare.

Berea și alunele

Sub influența chiar și a unei băuturi atât de slabe că berea, toate vitaminele din alune dispar și rămân doar caloriile. Pentru a va bucură de beneficiile arahidelor, nu ar trebui să le consumați în combinație cu berea.

Uleiul de măsline nu se folosește la prăjit

Multe gospodine responsabile au început să folosească uleiul de măsline pentru că au aflat de beneficiile acestuia. Dar foarte puține știu că uleiul de măsline este bun numai când vine vorba despre salate. Când este expus la temperaturi ridicate, întregul spectru de vitamine și minerale benefice existente în acest ulei, dispar complet . Prin urmare, prăjirea în uleiul de măsline n-are niciun sens și, în plus, este împovărător pentru portofel.

Kiwi cu iaurt, o combinație ce nu ar trebui încercată vreodată

Combinația de kiwi cu iaurt sau alte deserturi lactate este oferită de multe ori la petreceri. Medicii spun însă că acest lucru nu ar trebui să fie făcut. Enzima din kiwi contribuie la degradarea accelerată a proteinei ​​de lapte, ceea ce face gustul produsului combinat să capete un gust amar. Dacă însă deșertul care vi s-a servit este dulce, dar conține kiwi în amestec cu un produs lactat, fiți siguri că nici măcar urmă de lapte nu există în acel aliment, conform noi.md.