Pe site-ul Ministerului Justiției au fost publicate, luni, datele statistice privind aprobarea ministerului a actelor normative trimise de principalii inițiatori, pentru perioada 3 ianuarie 2018 – 15 aprilie 2019.

În perioada analizată de minister, au fost emise 1.161 de avize către 33 de instituții, iar durata medie de soluționare a acestora a fost de aproximativ trei zile pentru fiecare aviz.

Ministerul Justiției a emis cele mai multe avize pentru Minsterul Dezvoltării, 123 de avize, urmat de Ministerul Apărării, 115, și Ministerul FInanțelir, 101.

„Situația statistică a proiectelor de acte normative trimise la MJ de către principalii inițiatori, spre avizare, conform procedurilor din HG 561/2009 aferente perioadei 3 ianuarie 2018 – 15 aprilie 2019” a fost făcută publică după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe Tudorel Toader că a întârziat în mod voit avizarea proiectelor trimise către ministerul pe care l-a condus.

„Luni o să avem o întâlnire în coaliţie, împreună cu doamna prim-ministru, şi o să stabilim ce facem. Am înţeles că abia marţi preşedintele ar da un semn de viaţă, nu ştiu dacă dă un răspuns. Doamna prim-ministru a discutat cu dumnealui, cred că miercuri sau joi, şi i-a spus că marţi o să discute, că zilele acestea nu poate”, a fost mesajul lui Liviu Dragnea.

În replică, ministrul demisionar al Justiției a declarat că „nu voi rămâne în stare de pasivitate față de multele dezinformări!”.

„O simplă și prima clarificare! MJ nu a blocat și nici nu a întârziat procedura de avizare și de adoptare a actelor normative.

Mulțumiri tuturor colegilor din MJ care au făcut posibil că durata medie a avizării unui proiect normativ, calculată de la înregistrarea și până la ieșirea din minister, să nu dureze mai mult de 2, 5, maxim 3 zile.

Felicit pe toți colegii din minister care, în procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au făcut dovadă unei depline responsabilități și a unui înalt profesionalism.
În acest sens, luni voi publică și situația statistică”, scrie Toader pe Facebook.

"PS: nu voi mai rămâne în stare de pasivitate față de multele dezinformări !”, a scris pe Facebook ministrul demisionar al Justiției.

 

Te-ar putea interesa și: